2 bekende zangeressen in de School van Frieswijk - Archief

zaterdag 11 september - 00:00 uur tot 00:00 uur

Esther Groenenberg

‘Waarom een tranentrekker als de tranen er al zijn’ lijkt het motto te zijn van zangeres/liedjesschrijver Esther Groenenberg. Hoe hard ze ook probeert een echte in en in trieste ballade te schrijven, steeds weer komt haar positieve instelling weer bovendrijven.

In het najaar van 2008 scoorde Esther een YouTube hit met ‘Oh meisje’, haar vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonheidsideaal. In het clipje zijn gewone vrouwen en meisjes te zien die voor de spiegel staan. Simpel, maar doeltreffend, want het werd door meer dan een miljoen mensen bekeken.

.In februari 2010 kwam haar debuutalbum uit. Een cd vol Nederlandse popliedjes, veelal luchtig en vrolijk. Via haar rake en relativerende teksten vertelt ze over wat haar bezighoudt. Soms grappig, soms verrassend ontroerend en vooral ‘niet te veel mineur’.

www.esthergroenenberg.nl
Videoclip ‘Oh Meisje’: http://www.youtube.com/watch?v=Zm-MIdFXV_4

Channah van’t Riet

Channah’s liefde voor muziek begint al vroeg, tussen stapels vinyl-platen van Leonard Cohen, Neil Young en Bob Dylan. Invloeden die hebben geleid tot haar eigen mix: Channah verleidt, verbaast en ontroert met vrolijke popsongs, meeslepende arrangementen en kleine liedjes.

De muzikale carrière van Channah kent een flitsende start wanneer ze als tiener een  compositiewedstrijd wint en mag optreden voor het VARA  Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw, te Amsterdam. Niet veel later wordt ze aangenomen op de Popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze les krijgt van Mathilde Santing, Anouk en vele anderen.

http://www.youtube.com/watch?v=kivAUOuQuHA

www.Channahmusic.nl

zaterdag 11 september - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Esther Groenenberg
Esther Groenenberg
Channah van’t Riet
Channah van’t Riet