Bernard Brogue - Archief

zaterdag 9 maart - 00:00 uur tot 00:00 uur

Singer-songwriter

Singer-songwriter Bernard Brogue klinkt ‘zo Brits als een Bobby’ (Music Maker, 1999) en herinnert aan grootheden zoals John Martyn, Nick Drake en Luka Bloom. Een eclecticus bij wie naast folk ook pop en jazzinvloeden hoorbaar zijn.

Bernard toert al jaren door Europa. In 1996 wordt zijn song Down River als tweede beste song van de gerenommeerde singer-songwriterwedstrijd van het Edinburgh International Festival gekozen. Down River verschijnt later op zijn debuutalbum Birdwatching (1999). Ook in Londen wordt hij vervolgens warm onthaald in de legendarische folkclubs in Soho, Londen (Bunjies, The 12 Bar).

Sinds 2001 speelt hij samen met vaste begeleiders Tom Janssen (fretless bass en keyboards) en Vincent Gal (slagwerk), waar hij ook het albumEscape the day (2006) mee heeft opgenomen. Ook verzorgt Kaz Lux (ex-Brainbox) gastvocalen op een van de songs van dit album.

Begin december 2006 is de single Not before Christmas voor het eerst verschenen. ‘Ga niet weg net voor de kerst’, is het thema van deze mooie melancholieke tegenhanger van de bekende jubelende kersthits die door diverse regionale omroepen en de Wereldomroep rond de kerstdagen gedraaid is.

Intussen doet Bernard, zowel solo als met band, optredens in het hele land en is Schotland zijn tweede thuis. In 2012 stond hij opnieuw op het podium van het Edinburgh International Festival. Momenteel is hij ver gevorderd met de opnames van zijn volgende album. Voordat het zover is, live bij ons te bewonderen!

zaterdag 9 maart - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Bernard Brogue
Bernard Brogue