Camadou – Franse chansons - Archief

zondag 13 januari - 00:00 uur tot 00:00 uur

Deze maand op zondagmiddag, in samenwerking met Alliance Française, een matinée chantante gebracht door Camadou.  Een matinée chantante is een mix van Franse bekende chansons uit heden en verleden. Van Brel en Aznavour tot Salvador, Bruni en eigen chansons van het debuutalbum Camadou. Zang, afgewisseld met instrumentale intermezzi in de bal musette, samba, paso doble, waltz en java stijl uit de jaren 1915-1960, bekend van de Parijse cafés uit de tijd van Edith Piaf.

Camadou, Carole Marie Doucet is afkomstig uit Canada en is autodidact. Ze heeft overal ter wereld gewoond, is zowel veeltalig als veelzijdig en heeft sinds de jaren negentig een pied à terre in Nederland. Al sinds haar kindertijd verzint ze gedichten en liedjes, zich begeleidend op de gitaar. Camadou treedt op met Dasha Beltiukova en Hans van Gelderen en heeft een cd van eigen werk uitgebracht in december 2010. Hartstocht, melancholie en humor zijn de kenmerken, uitgedrukt in zowel Frans als Engels. Poëzie en muziek zijn haar passie.

Dasha Beltiukova was zeven jaar toen ze haar eerste dwarsfluitlessen kreeg en drie jaar later debuteerde ze als soliste in het concertgebouwvan Minsk. In 1995 won ze de tweede prijs in een internationaal muziekconcours voor Jonge Muzikanten in Rusland. Dasha is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft vele malen gespeeld met kamer- en symfonieorkesten in Wit-Rusland. In 2003 gaf ze aan de Zhengzhou University in China een masterclass-presentation in combinatie met een serie concerten. Tegenwoordig treedt Dasha zowel solo als met zang, viool, gitaar en harp op in Nederland, Rusland en de Verenigde Staten.

Hans van Gelderen studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Dick Visser. Als begeleider van de Amerikaanse tenor Henry Muldrow en met het Duits/ Nederlandse gitaarduo Titze & Van Gelderen begon zijn internationale carrière. Sinds 1996 speelt hij in fado-ensembles van Maria de Fatima, Monica Triga en Maria Fernandes. Hij nam meerdere cd’s op. Naast het klassieke repertoire, jazz met een knipoog en oude muziek, zijn daarop ook composities van zijn hand te beluisteren. Een zeer bevlogen en veelzijdige gitarist.

zondag 13 januari - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Camadou
Camadou