Charivari trio - Archief

zondag 8 april - 12:00 uur tot 14:00 uur

wereldmuziek

In het nieuwe programma Alas de papel  – Vleugels van papier –  vertolkt het Charivari trio met drie zangstemmen, viool, accordeon en contrabas oude en nieuwe juweeltjes uit Zuid-Amerika, uit Oost-Europa, en van eigen bodem.

Wie droomt er af en toe niet van te kunnen vliegen? Een gevleugeld programma met een Bulgaars meisje dat haar heimwee deelt met een duif, een Spaanse verdronken vlinder, klapwiekende vogels in Melodias del silencio, en een trieste Turkse ballade over verknipt familiegeluk. Daarnaast virtuoze Roemeense zigeunermuziek, melancholieke Argentijnse folklore en swingende Cubaanse ritmes.

Passie en melancholie gaan hand in hand met virtuositeit en gevoel voor humor. In de aankondigingen brengen de leden van het trio de poëtische liedteksten tot leven, en ze nemen jong en oud mee naar hun inspiratiebronnen.

Het Charivari trio geeft sinds 1986 concerten en workshops in binnen- en buitenland, speelt met een keur aan musici, koren, orkesten en in theaterproducties. Het trio is te horen op verschillende cd’s, en organiseert tweejaarlijks het Charivari Wereldmuziek Festival.

zondag 8 april - 12:00 uur tot 14:00 uur

€ 15 inclusief koffie/thee

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Charivari trio
Charivari trio