Cicadegekrijs - Archief

vrijdag 25 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Thea Rijsewijk brengt vrijdag 25 oktober om 20.30 uur samen met Dennis Chitoe in School van Frieswijk een try-out van Cicadegekrijs, een literaire vertelling met flamenco-gitaarmuziek.

Cicadegekrijs is gebaseerd op de novelle ‘Zikadengeschrei’ van de Duitse schrijver Dieter Wellershoff. De vertelling gaat over een echtpaar met een tienerdochter dat op vakantie is aan de Spaanse oostkust. De man voelt zich eenzaam in de relatie met zijn vrouw. Ook piekert hij over zijn werk. En dan staat hij op de markt van Tortosa plotseling oog in oog met de vrouw van het echtpaar dat naast hen een appartement heeft gehuurd.

Thea Rijsewijk bewerkt literaire teksten zo dat ze als vertelling het best tot hun recht komen, zeker in combinatie met de muziek waarmee haar voordrachten altijd omlijst worden. Onder de naam Muzikaal VertelTheater Deventer heeft zij al een aantal geslaagde voorstellingen op haar naam staan, waaronder het bekende Dickens kerstverhaal.

Flamencogitarist Dennis Chitoe studeerde in 2004 via het conservatorium in Rotterdam een jaar lang in Jerez de la Frontera (Andalusië). Daar specialiseerde hij zich in de Toque Jondo, een melancholieke stroming binnen de flamenco. Vanaf 2009 is hij de vaste gitarist van Jorien Maters, een bekende flamencodanseres met wie hij danslessen verzorgt in het dansatelier ‘de Rozenfabriek’ in Deventer.

vrijdag 25 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Thea Rijsewijk en Dennis Chitoe
Thea Rijsewijk en Dennis Chitoe