Colla Voce - Archief

zondag 15 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

School van Frieswijk gaat internationaal met Colla Voce

Colla Voce is een internationaal barokensemble dat bestaat uit claveciniste Sophia Russel, barokvioliste Sophia Anagnostou, celliste Willemijn Knödler en mezzo-sopraan Annemieke Brouwer. In School van Frieswijk spelen zij een barokconcert met onder meer aria’s van Händl, Scarlatti, Frescobaldi, Corelli, Biber en Herschel.

Annemieke Brouwer werkte in Engeland onder meer met Stefan Varcoe, Richard Jackson, James Weeks en Gregory Rose. In Nederland zong zij in operakoren o.l.v. Louis Buskens en Arjan Tien. Van 2009 t/m 2012 heeft zij haar studie vervolgd bij Jard van Nes. Momenteel wordt zij gecoacht door Neil Semer. Als altsolist nam zij in 2013 deel aan het postludium concert van het Reinckenfestival. Met haar pianist Rik Helmes geeft zij liedrecitals in Nederland. Met haar Nederlands-Engels barokensemble treed ze vanaf eind dit jaar in zowel Nederland als Engeland op.

Sophia Russell heeft in heel het Verenigd Koninkrijk opgetreden, onder meer in St. Martins-in-the-Fields, National Portrait Gallery, Handel House, Corsham Contemporary Music Festival en de BBC Proms. Sophia heeft The Herschel Ensemble opgericht. Momenteel wordt een eerste cd opgenomen met vergeten werk van William Herschel. Op dit moment werkt Sophia als freelance artieste en lerares in Londen.

Willemijn Knödler speelt kamermuziek in verschillende formaties in Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Nederland, speelt regelmatig met Sinfonia Rotterdam, het Parnassus Ensemble en in 2010 ging zij op toernee met The English Touring Opera. De afgelopen twee jaar is ze te horen geweest als solist. Afgelopen zomer ging zij op toernee met ‘les 24 Violons du Roy’ en speelde ze onder andere in het paleis van Versailles en op de BBC Proms. Willemijn speelt met een strijkstok, die speciaal voor haar is gebouwd door Andreas Grütter en haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Tijdens haar studie aan het Birmingham Conservatoire trad de Griekse Sophia Anagnostou al regelmatig op met Capelle Baroque Orchestra. Recent speelde ze op tijdens het London Handel Festival, English Touring Opera en Vingt-quatre Violons du Roi. Ze maakt deel uit van het Hershel Ensemble waarmee ze momenteel een cd opneemt en optreedt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en België.

zondag 15 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Annemieke Brouwer
Annemieke Brouwer
Willemijn Knödler
Willemijn Knödler
Sophia Anagnostou
Sophia Anagnostou