Duo NIHZ, Loek Boer - Archief

zondag 25 april - 00:00 uur tot 00:00 uur

Een aangrijpend programma waarin Joodse muziek gecombineerd wordt met bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Een van de verhalen is ‘De Buit Bedroeg 40 Miljoen’. Dit verhaal gaat over de grootouders van Duo NIHZ-lid Bobby Rootveld. Zijn grootouders zaten in het verzet in Twente en deden actief mee met de grootste bankroof uit de Vaderlandse geschiedenis. In 1944 voelde de Duitse opperbevelhebber in Nederland, Seyss Inquart, dat de oorlog wel eens in het nadeel van Duitsland zou kunnen aflopen. Hij verzamelde al het door de Nazi’s in Nederland gestolen geld op de bank in Almelo. Een verzetsgroep in Twente besloot de bank te overvallen. Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Bobby’s grootvader, een Joodse onderduiker in Daarle. Het is een waar gebeurd verhaal.

Het tweede verhaal ‘De Pianist en de Kelner’ is fictief en gaat over een Joodse pianist. Hij speelt een concert en wordt na afloop bediend door een ober met een Duits accent… Hij kijkt de ober in de ogen en staat oog in oog met de kampbeul die hem zoveel leed heeft aangedaan in het concentratiekamp.

Beide verhalen worden op indringende wijze verteld door Loek Boer en afgewisseld en begeleid door aangrijpende muziek van Duo NIHZ. (zie ookwww.DuoNIHZ.com).

zondag 25 april - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Duo NIHZ
Duo NIHZ
Loek Boer vertelt
Loek Boer vertelt