Eline Bergmann en Else-Linde Buitenhuis - Op komst

zondag 9 december - 12:00 uur tot 13:00 uur

Kerstconcert voor piano en sopraan

Else-Linde Buitenhuis (sopraan) en Eline Bergmann (pianiste) hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Groningen en kwamen elkaar een aantal jaar geleden weer tegen bij het Amsterdamse Grachtenfestival (Else-Linde zong de hoofdrol in La Serva Padrona van Pergolesi). Een lang gekoesterde wens ging in vervulling: samen werken, samen musiceren. 

Met groot enthousiasme hebben ze een programma samengesteld getiteld Sole e Amore. Dit programma is Europees getint en bevat liederen uit o.a. Italië, Frankrijk en Duitsland geïnspireerd op de zon en de liefde. ‘Sole e Amore’ verwijst naar een aria van Puccini. Inmiddels hebben ze dit programma door heel Nederland veelvuldig uitgevoerd. Met groot succes traden ze op in Stadsschouwburg Amsterdam met de beroemde sterfscène uit La Traviata. In 2015 waren ze te gast bij het Festival dellemusiche in Toscane. In mei van dit jaar maakten ze hun debuut in Milaan, in juli waren ze in Toscane. En nu dus bij ons in Schalkhaar. Sommige dingen lijken te mooi om waar te zijn.

Else-Linde en Eline hebben naast dit alles een Kerstprogramma getiteld Natale e Amore, waarvan vorig jaar met Kerstmis een deel werd uitgezonden op NPO Radio 4. Ze worden geprezen om hun muzikaliteit en bijzonder gevoel voor klankkleur. Bij dit alles zijn ze ook nog eens heel sympathiek en presenteren ze zelf hun concerten, in een vriendelijk contact met het publiek.

Ze zullen werken uitvoeren van o.a. Puccini, Bizet, Adam en Chopin. Onder voorbehoud, want het definitieve programma wordt pas in de laatste weken vastgesteld. U gaat hoe dan ook luisteren naar een prachtige combinatie van liederen en pianowerken – een middag waarmee de dagen voor Kerstmis op gepaste wijze ingeluid wordt. 

Al nieuwsgierig geworden?
Kijk dan op de site van Else-Linde, of die van Eline.

zondag 9 december - 12:00 uur tot 13:00 uur

€ 15,00 inclusief koffie/thee

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Else-Linde en Eline
Else-Linde en Eline