Harold K en Leendert - Archief

zaterdag 15 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Nederlandse singer-songwriters

Harold K zingt poëtische teksten die je tot in de ziel raken. Een droog-melancholisch stemgeluid met een nooit versleten zachte G. Zijn muziek is zeer – maar zeker niet uitsluitend – geschikt voor liefhebbers van Spinvis en Tom Pintens. Met het album De Laatste Pionier (2011) bewijst K zich vijf jaar na zijn bejubelde debuut Mengsmering nog steeds als een van Nederlands interessantste singer-songwriters.

De tien nederlandstalige songs van De laatste pionier zijn verhalende verkenningen van de ziel; K observeert zichzelf en zijn medemensen precies. Zelf zegt hij: ‘ik wil een literair spel met de luisteraar aangaan door vanuit verschillende perspectieven en personages te schrijven.’ Zo ontmoet de luisteraar voornamelijk dromers, geplaagd door of gezegend met een flinke dosis optimisme.

Leendert werd groot onder de vleugels van het Amsterdam Songwirters Guild. Nederlandstalige luisterliedjes | of: Poëtische folk op klompen | ook wel: geen carnavalsmuziek. Op deze wijze typeert singer-songwriter Leendert zijn werk. Leendert speelt vaak samen met Harold K en de combinatie werkt goed. Terwijl Harold K doorgaans als lichtvoetig en dromerig wordt ervaren is Leendert wat ‘gedragener’.

zaterdag 15 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Harold K
Harold K
Leendert
Leendert