Hella van der Wijst - Archief

zondag 10 november - 15:00 uur tot 16:30 uur

Troostverhalen met muziek

Hella’s Verhalenhuis presenteert:
De kracht van TROOST+muziek

Hoe waardevol is het om TROOST te ontvangen of TROOST te geven? Presentator en schrijfster Hella van der Wijst zoomt in op de kracht van TROOST. Herontdek samen met haar deze oudste en meest doeltreffende manier om pijn en verdriet te delen. Hoe werkt troost, waar vind je troost en waar beslist niet? Vind je het in je hart, je hoofd, thuis of juist wandelend in de natuur? Helpt Ed Sheeran of juist Guus Meeuwis? Mét pianist Lars Zebregs opent Hella’s Verhalenhuis haar deuren in de School van Frieswijk.

Reken op een warme middag met troostrijke muziek en (levens)verhalen. Hella nodigt jou als haar gast uit om een voorwerp mee te nemen waar een verhaal van troost bij hoort, dat je wilt delen. Zo gaat de pet van Hella’s vader altijd met haar mee op tournee en doen de eerste trompettonen van Tom Brown haar terugdenken aan haar beste vriendin Ellen.

Hella neemt haar onlangs verschenen boek TROOST als je iemand mist mee, gebaseerd op drie jaar wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde, voor het tv-programma Ik Mis Je. Het gaf Hella een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en doorleven. Een boek met handvatten voor mensen die troost zoeken en mensen die troost willen geven.

Het boek verscheen onlangs in een tweede druk. Behalve als schrijfster kun je Hella kennen van de vele tv-programma’s waar ze het gezicht van was, zoals Ik mis je, De Wandeling, Geloof en een Hoop Liefde, Brandpunt en maandelijks een groot verhaal in Plusmagazine.

Lars Zebregs is zanger en pianist die zich heeft gespecialiseerd in live-muziek op zowel huwelijks- als afscheidsceremonies. Achter zijn kleine reispiano of achter de vleugel speelt hij zowel vet en groovy als ingetogen en innemend. Van ballads tot soul en rock. Muziek maken is zijn passie en elk nummer brengt hij op geheel eigen wijze.

LET OP! Heb jij een muzieknummer dat onlosmakelijk bij een moment van troost hoort, dan kun je dat tot 1 oktober doorgeven aan hellamediahuis@gmail.com. Wie weet speelt Lars dat nummer dan voor jou op zondag 10 november!

Bestel hier je kaarten

 

zondag 10 november - 15:00 uur tot 16:30 uur

€ 10,00

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

'Geef het een plek', en andere dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand in de rouw
'Geef het een plek', en andere dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand in de rouw