Herbert H. Herbert “Weltraumblues” - Archief

zaterdag 12 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

Herbert H Herbert heeft onlangs haar debuut album “Rodereyi” uitgebracht. Het album omvat 12 stukken uit hun zeer uitgebreide en speciale klankspectrum.  Met hun akoestische gitaar, zelfgemaakte instrumenten als “Oprauzel” en “Styrola”, harmonica en theepot creëren ze muziek die zich bevindt tussen melodieus, blues, en meditatieve klank collages.

Zo’n 20 jaar geleden ontwierp Heino Sluet zijn “Oprauzel” vooral als kunstobject. Door de jaren heen ontwikkelde dit klank-kunst object zich meer als muziekinstrument, welke Sluet in combinatie met zijn mondharmonica bij diverse experimentele klank-shows inzette.

Slagwerker Robin Wellendorf, is een al net zo vrije muzikant. Percussie spelend op zijn zelfgemaakte “Styrola” en tonen blazend uit zijn “theepot” maakten ze beiden hieruit een geheel nieuwe, experimentele klanktaal. De eerste officiële concerten volgden onder de naam “Herbert H Herbert”.

In 2006 ontmoette Sluet de Nederlandse fingerstyle gitarist Arnaldo Lopez. De muziek en klank veranderde essentieel op het moment dat Lopez het duo HHH kwam versterken. De ongebruikelijke klanken bleven, maar de muziek veranderde van gedaante waardoor het toegankelijker werd, zonder de creativiteit in de weg te zitten.

Als men de drie heren vraagt naar de stijl van hun muziek, antwoorden zij:

Weltraumblues
Robin Wellendorf: styrola, theepot, klompendisco, zang
Arnaldo Lopez : gitaar
Heino Sluet: oprauzel, mondharmonica, mondharp, zang

zaterdag 12 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Herbert H Herbert
Herbert H Herbert