Het wonder van Frieswijck - Archief

zondag 8 december - 15:00 uur tot 16:30 uur

John Gruter vertelt

-UITVERKOCHT-

Een filmische vertelling, met multi-mediale aanpak. Licht en donker, muziek en mysterieuze stilte, en dat alles op die bijzondere plek: de School van Frieswijk.

Verteller John Gruter brengt het Middeleeuwse verhaal van Alijt Kuinredorf, die haar hond Tieske wil redden en daarom op bedevaart gaat naar Frieswijck. Ze reist samen met dienstmeid Aagje, een Portugese koopman en zijn slaaf die meegevoerd wordt aan een ketting. Het verhaal speelt in 1470, een tijd waarin de mensen in Deventer doodsbang zijn voor de duivel en het eeuwig brandend vuur in de hel. En die slaaf, die ziet eruit alsof hij daar vandaan komt. Iedereen deinst angstig achteruit als ze hem zien, alleen Alijt wil hem bevrijden. Maar hoe? Er is een wonder voor nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Dit verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thea Beckman, wordt verteld op de beste plek die je kunt verzinnen: Frieswijk zelf!

Wegens succes herhaald
In 2018 werd deze voorstelling gespeeld in het kader van Deventer 1250. Het was een groot succes. We moesten toen veel mensen teleurstellen, omdat de voorstellingen uitverkocht waren. Daarom, speciaal omdat we zo van Frieswijk houden, wordt deze schitterende voorstelling nog eenmaal gebracht.

Want… duizenden mensen hebben in de loop der eeuwen Frieswijk bezocht en de bijzondere kracht op die plek ervaren. Misschien dat de bezoekers na afloop van deze vertelvoorstelling die kracht ook ervaren. Wonderbaarlijk!

Verteller: John Gruter
Realisatie: Nachtzon Media B.V. Hilversum

-Er zijn geen kaarten meer voor deze voorstelling-

zondag 8 december - 15:00 uur tot 16:30 uur

€ 15,50

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115