Hey Moocher! - Archief

Ouwe blues, met stevige groove

Deze gig wordt tweemaal gespeeld, telkens voor 30 personen!
Datum: 10 oktober 2021, aanvang: 12:00 uur en 15:00 uur

Er zijn 30 extra kaarten in omloop gebracht en ja hoor, die zijn nu in de verkoop!

HEY MOOCHER: Een stevige groove, uptempo en zwaar hangen in een twelve-bar-blues. Uitbundig, met een knipoog en soms zelfs een tikkeltje ‘ondeugend’, net als onze Betty… Ouwe blues met dubbele frontzang, gitaar, bluesharp, accordeon, drums en bas. Geheel akoestisch of de zwoele sound van bejaarde buizenversterkers.

Een optreden van Hey Moocher is altijd een feestje. Zowel voor het publiek als de bandleden zelf. Maar wie zijn die vijf Zwolsche muzikanten die al in vele bands speelden en nu samen als Hey Moocher het podium beklimmen?

Allereerst frontman Rob Bults, met zijn rauwe stem, steady lead- en slaggitaar en volledig vergroeid met zijn instrument. Daarnaast John Beumer, zingende frontman nummer twee, die na jarenlang rondsjouwen met een contrabas nu alleen nog een koffertje bluesharps bij zich draagt. Simone Colicchia, met zoveel liefde voor muziek dat het haar leven is geworden. Simone blaast met haar accordeon de Balkan in de blues waarmee zij Hey Moocher een bijzondere klankkleur geeft. En Joop de Haan, momenteel bluesdrummer in maar liefst drie bands. Meneer de Haan, wars van effectbejag, tikt de perfecte eenvoud en shufflet een solide basis onder the groove. Ten slotte Jean-Paul Lamers, ooit blokfluit, dwarsfluit en (bas)klarinet. In Hey Moocher neemt hij de laagste frequenties voor zijn rekening met een buizenamp uit de jaren zeventig en een basgitaar. Waarbij hij zich af en toe vergrijpt aan zijn ronkende contrabas. Boefje.

Hey Moocher put uit het vintage repertoire van Cab Calloway, Little Walter en Muddy Waters. Livin’ Blues en J. Geils Band. Cuby en een heel klein beetje country van Johnny Cash.

‘A pretty girl, a Cadillac and some money.
Makes a rainy day, a rainy day, seem so sunny!’

Bestel hier kaarten voor 12.00 uur

Bestel hier kaarten voor 15.00 uur

 

Zondag 10 oktober 2021, 12:00 uur en 15.00 uur
Beide voorstellingen hebben een pauze van een half uur

Reeds bestelde kaarten voor het concert van april blijven gewoon geldig.

 

 

 

Hey Moocher!
Hey Moocher!