IZALINE CALISTER - Archief

zondag 21 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

IZALINE CALISTER (zang) met THOMAS ZOETELIEF (gitaar) en KOOS WILTENBURG (contrabas) – Wereldmuziek/ jazz

Izaline Calister (Curaçao, 1969), Edison winnares 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 12 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. De muziek van Izaline verweeft de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden Haar albums zijn wereldwijd uitgebracht en leverden de zangeres nummer 1-hits op in het Caribische gebied.  Tevens staat zij op het podium bij vele nationale en internationale festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, het Cape Town Jazz Festival in Zuid-Afrika, het Rome Jazz Festival in Italië en het Cervantino Festival in Mexico. Izaline Calister werkt regelmatig samen met uiteenlopende musici en kunstenaars. Zo speelt zij op zondagmiddag in de School van Frieswijk onder andere met Thomas Zoetelief (gitaar) en Koos Wiltenburg (contrabas).

Thomas Zoetelief begon pas relatief laat met gitaarles, maar al gauw bleek dat hij een groot talent was. Zijn voorliefde voor jazz kwam ook vroeg tot uiting. Hij studeerde in het conservatorium in Groningen en Den Haag. Hij speelt in diverse formaties, waaronder Duo Passepartout, en is docent gitaar bij de muziekscholen van Sneek en Assen

Koos Wiltenburg begon op 17-jarige leeftijd als basgitarist in een rock en blues band. In de jaren daarna heeft hij zich toegelegd op klassieke contrabas en jazz. Sindsdien heeft hij in verschillende formaties op alle belangrijke podia en festivals van Europa gestaan. Tevens begeleide hij diverse musici, onder andere Lee Konitz, Charles McPherson en Toots Thielemans. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen band met Eef Albers, Leo Janssen, Thomas Zoetelief, Mamour Seck en Arno van Nieuwenhuize. Onlangs is de tweede cd, Hands on, van de Koos Wiltenburg Group verschenen.

zondag 21 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Izaline Calister
Izaline Calister
Thomas Zoetelief
Thomas Zoetelief
Koos Wiltenburg
Koos Wiltenburg