Jonathan Reeder, fagot – Ruud van Odenhoven, piano - Archief

zondag 14 november - 00:00 uur tot 00:00 uur

QUODLIBET is een professioneel kamermuziekcollectief dat met wisselende bezettingen optreedt in kleine concertzalen, maar het geeft ook huisconcerten voor een klein gezelschap.

QUODLIBET betekent ‘wat u behaagt’. In muziekterminologie staat het voor een speelse opeenvolging van melodieën.

Het repertoire bestaat  uit composities van het begin van de 20e eeuw.

Met werken van o.a. Jean Françaix, Charles Koechlin, Jacques Ibert, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy

De muziek wordt gespeeld op een echte Franse fagot – ‘basson‘ genoemd – om de oorspronkelijke klank te laten horen en de stukken op een authentieke manier te benaderen.

Jonathan Reeder studeerde muziek in zijn geboorteland, de Verenigde Staten, aan Rice University (DM) en de Eastman School of Music (UM). Na muzikale omzwervingen in Mexico, Spanje en Hong Kong is hij in 1990 naar Nederland geëmigreerd, waar hij zich heeft gevestigd als freelance fagottist en vertaler. Sinds 1995 is hij Nederlands staatsburger.

Ruud van Odenhoven studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Hans Dercksen en na zijn afstuderen bij Danièle Dechenne. Naast pianist in het Gordion Ensemble is hij een ervaren en enthousiast liedbegeleider.

Na afloop van het concert zal de prijsuitrijking plaatsvinden van de fotowedstrijd die is georganiseerd door de Alliance Française afdeling Deventer. (Zie verder ook de expositie).

zondag 14 november - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Jonathan Reeder
Jonathan Reeder