Kunstfietsroute Okkenbroek - Archief

vrijdag 11 juni - 00:00 uur tot 00:00 uur

‘ Kunst van hier tot ginder ‘

Fietstocht, gecombineerd met kunst, theater en muziek
in het buitengebied van Deventer
Vrijdag 11 juni , Zaterdag 12 juni en Zondag 13 juni 2010
Tijd: 10.30 uur – 17.30 uur
www.kunstvanhiertotginder.nl

Twee dagen genieten op de fiets door het historische Sallandse landschap en de gastvrije dorpen Okkenbroek, Lettele en Wesepe in combinatie met kunst, theater en muziek. Tijdens de fietstocht ontmoetingen met kunstuitingen van kunstenaars en theatergroepen op ongebruikelijke locaties. U kunt de Kunstfietsroute ook op vrijdag 11 juni fietsen. Alle kunstwerken zijn dan te bezichtigen maar onderweg is er dan beperkt theater en catering.

De totale lengte van de tocht is circa 30 km. Deelname is gratis en de fietsroute is bewegwijzerd. Voor ouders met kinderen is er dit jaar voor het eerst een verkorte route van 12 km. Op dit deel van de route zijn er speciale activiteiten voor kinderen zoals een workshop voor kinderen.

De eigenaren van de deelnemende boerderijen en landerijen werken geheel belangeloos en met veel enthousiasme mee aan deze 7e editie van de Kunstfietsroute.

Opstapplaatsen:
Okkenbroek: Oerdijk noordzijde van het dorp met parkeergelegenheid voor auto’s.
De start van de route is in Okkenbroek.
U kunt echter starten op elk punt in de kunstfietsroute.
Wat valt er allemaal te genieten……..

KUNST

Op acht bijzondere locatie zijn werken van kunstenaars tentoongesteld. Soms bestaand werk, soms werk dat speciaal voor deze locatie gemaakt is.

Enkele namen:

Margot Brekelmans, Theo van Delft, Astrid van Loo, Hellen Abma, Zoro Feigl, Karin Gerfen, Andreas Hetfeld, Floor Coolsma, Geert van der Pol, Rob Sweere, Horst Grütering en Wim Schermer.

Expositie AMATEURKUNST

ZOOM in Salland

Voor het eerst hebben niet-professioneel beeldend kunstenaars samengewerkt met professionele kunstenaars om een technische en artistieke verdieping in hun werk tot stand te brengen. Floor Coolsma en Peter Frans de Graaf hebben drie workshops verzorgd in Okkenbroek. De bijzondere resultaten van het talent uit de regio kunt u bekijken en het mooiste werk nomineren voor de publieksprijs.

PODIUMKUNST

Dit jaar zijn er, door het Evenementenbureau van de VVV Deventer, aansprekende theater- en muziekgroepen geselecteerd.

Odd Enjinears met Sh’Bang – ‘ Woud van Staal’

Woud van Staal is een klankinstallatie die bespeeld wordt met medewerking van het publiek. Voor toeschouwers is ” Sh’bang – Woud van Staal” een poëtisch vormgegeven muziekstuk.

Beeldend Danstheater Telder met een dansvoorstelling “Hebban Olla Vogala Nestas”

Dansvoorstelling in een gigantisch, van hout gemaakt vogelnest. Het publiek moet op ladders klimmen om de voorstelling te kunnen zien. Een korte, poëtische voorstelling over het verlangen om bemind te worden.

The Whalley Range All Stars (Engeland) met theatervoorstelling ‘Pig’.

Een interactieve theatervoorstelling waarbij het publiek onderdeel is van de act. Een 9 meter lange zeug ligt op een grasveldje. De spenen van de zeug zijn de kijkgaten waardoor het publiek de voorstelling kan volgen.

AMATEUR-TONEEL

Amateur acteurs komen in aanraking met een specifieke theatervorm, namelijk theater op locatie in het dorp Okkenbroek. In tegenstelling tot het “gewone” theater waarbij de tekst de basis is, vormt nu de locatie het uitgangspunt. Locatie productie met als thema “Zoom in Salland” o.l.v. Het Theaterschip “Drost van Salland” regisseur Sandra den Dulk.

Tijdens dit weekend zijn de kerken in Okkenbroek en Wesepe geopend voor bezichtiging. Ook het motormuseum in Okkenbroek is open.

Tevens worden er in de School van Frieswijk te Schalkhaar een drietal concerten gegeven. www.schoolvanfrieswijk.nl

ORGANISATIE

De organisatie van de Kunstfietsroute Okkenbroek is in handen van de Evenementen Vereniging Okkenbroek i.s.m. het Kunstenlab, het Kunstcircuit, Evenementenbureau VVV Deventer en het Sallands Bureau voor Toerisme.

Voor meer informatie:
Mw. Hiltina Groot
Bathmenseweg 12
7434 PV LETTELE
T.0570-550400
hiltinagroot@hotmail.com
www.kunstvanhiertotginder.nl

vrijdag 11 juni - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Beeldend Danstheater Telder
Beeldend Danstheater Telder