Leo Blokhuis, Ricky Koole, Ruud Houweling - Archief

zondag 2 september - 12:00 uur tot 14:00 uur

Muziek en verhalen

Deze voorstelling is uitverkocht
Wie wil, kan op de wachtlijst geplaatst worden

Een fantastische opening van het nieuwe seizoen! Met Leo Blokhuis, Ricky Koole en Ruud Houweling hebben we drie vakmensen in huis, die landelijk bekendheid genieten. Ze hebben een prachtig muziekprogramma samengesteld, waarbij de muziek eens van de andere kant bekeken wordt…

Ruud schrijft Engelstalige popliedjes en zoekt naar de Nederlandse wortels in zijn muziek. Ricky schrijft Engels- en Nederlandstalige popliedjes en vraagt zich af waarom ze toch steeds weer zo naar de muziek van het zuiden van de VS wordt getrokken. Leo zoekt altijd naar bronnen en verbanden in de muziek. Drie verschillende mensen met minstens één overeenkomst: onbegrensde passie voor muziek en de drang die passie te delen met hun publiek. Een middag met Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ruud Houweling voert van de Hollandse kust, via Memphis aan de Mississippi en Nashville naar de clubs in Berlijn en terug. In intieme setting wisselen verhalen en liedjes elkaar af, door drie mensen met een talent om te verbinden.

Ricky Koole is muzikant en actrice. Zij bracht zes studioalbums en een live album uit. Ze speelde onder andere in de films Sonny Boy, Wit Licht, en Lek, was en is te zien in tv-series als CMC, Verborgen Gebreken en Van God Los. In het theater speelde zij onder andere in The Broken Circle Breakdown, Hij Gelooft In Mij en haar eigen programma’s, al dan niet samen met Leo Blokhuis. Het komende theaterseizoen touren zij met hun voorstelling ‘New Orleans’.

Ruud Houweling was zanger/gitarist van de band Cloudmachine, waarmee hij vier albums uitbracht. Vorig jaar verscheen zijn eerste soloalbum, ‘Erasing Mountains’. Hij schreef muziek voor verschillende tv-programma’s, waaronder De Gouden Eeuw en NTR Academie. Verder schreef hij liedjes voor Kinderen voor Kinderen en Villa Achterwerk. Vorig jaar maakte hij in opdracht van de gemeente Haarlem een compositie ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie, die hij uitvoerde in de Sint Bavokerk.

Leo Blokhuis is jaarlijks te zien in het tv-programma Top 2000 a Gogo en de Nacht van de Popmuziek. Vorig jaar presenteerde hij de tv-serie Achter de Dijken. Hij heeft een wekelijks programma op Radio2, maakte verschillende theaterprogramma’s met Ricky Koole en stond eerder dit jaar met Roel van Velzen in het theater met ‘Queen, a Night at the Theatre’. Hij schreef verschillende boeken over muziek, waarvoor hij de Pop Media Prijs en de Gouden Tulp won.

zondag 2 september - 12:00 uur tot 14:00 uur

€ 15,00 inclusief koffie/thee

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Leo, Ricky, Ruud
Leo, Ricky, Ruud
Leo Blokhuis en Ricky Koole (Foto: Rob Becker)
Leo Blokhuis en Ricky Koole (Foto: Rob Becker)