Leoni Jansen – UITVERKOCHT - Archief

vrijdag 9 november - 00:00 uur tot 00:00 uur

LET OP! DEZE VOORSTELLING IS HELAAS AL UITVERKOCHT…
De vader van Leoni is ‘fout’ geweest in de oorlog. Dat heeft hij haar zelf verteld toen ze zestien was. Heel summier. Tien jaar na zijn dood in 2008, wandelde Loeni naar Santiago de Compostella en op een dag liep haar vader met haar mee. Vanaf die tijd werd ze nieuwsgierig naar hem, zijn geschiedenis en zijn keuzes.

Onlangs reisde zij hem na; onder andere naar Tunesie, waar hij vocht in het Afrika Korps onder Rommel en naar Texas, waar hij twee jaar als krijgsgevangene tussen de zwarte katoenplukkers werkte. Overal probeert ze een stukje van de puzzel te vinden: ze onderzoekt, filmt en neemt muziek mee. Hoe heeft zijn keuze het leven van vader en dochter getekend? Wat is goed en fout, toen en nu? Een indrukwekkend verhaal in woord, beeld en muziek.

Met Geheim, waarin ze het verhaal over haar vader vertelt, sluit ze min of meer een drieluik af, na Second Wind over haar persoonlijke tocht naar Santiago de Compostela en The Third Road over haar moeder.

Ze vertelt, zingt, speelt en wordt begeleid door Onno Krijn op de piano. Deze try-out wordt dus een eerste confrontatie met publiek aan het eind van haar werkproces. Een programma dat zij tijdens haar verblijf in ons appartement heeft geschreven.

Leoni Jansen is een begenadigd zangeres. Op haar repertoire staan Afrikaanse liedjes, Keltische folk songs en tijdloze popliedjes en ballads. Daarnaast regisseert ze de theatervoorstellingen van de bands Room Eleven, Sensuàl en Van der Aa’s en Zekhuis (Let’s do men en Let’s do Her) en is ze samensteller en regisseur van The African Mama’s, de opvolger Daughters of Africa, en de vier edities She Got Game.

De rode draad in haar werk is dat ze bruggen slaat tussen verschillende culturen. In de loop der jaren zingt ze met vrouwelijke topsterren uit verschillende continenten en met vele buitenlandse wereldmuzikanten, waaronder Toumani Diabaté, Les Frères Guissé en Youssou N’Dour.

vrijdag 9 november - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Leonie Jansen - Geheim
Leonie Jansen - Geheim