Leoni Jansen - Archief

zondag 16 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Leoni Jansen  presentatrice, zangeres en theatervrouw..

Eind jaren zeventig trad zij op als jazz-zangeres o.a. op het North Sea Jazz Festival. Daarna ging ze naar de radio en de televisie.  Ze presenteerde het jeugdjornaal en  deed ook programma’s samen met Paul Witteman. Haar hoogtepunten op het terrein van televisie waren de culturele programmas Uit de kunst, Geen C te hoog en Jansen en Co (vanaf december 1987). waarin ze zowel bekende binnenlandse als buitenlandse gasten ontving.

Begin jaren ’90 stopte ze met tv en ging zich weer toeleggen op muziek en zingen. Ze maakt voorstellingen met andere vrouwen zoals She got game.  Ze zong ze voor Nelson Mandela en op het trouwfeest van kroonprins Willem Alexander en Maxima. Ook ontdekte ze de Keltische muziek; met de cd Three Little Magic Words stapte ze in de wereld van de folkmuziek en singersongwriters  en ook op haar tweede cd  Heart Strings & Loose Ends zijn traditionele Keltische liedjes te horen.

In 2008 startte Leonie een project dat een dubbel cd opleverde. Op één van deze cd’s getiteld “Old friends” gaat Leonie  terug naar de liedjes die ze in haar tienertijd zong, nummers van onder andere Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bob Dylan. De tweede cd is een bonte verzameling van songs waaronder Keltische traditionals, Afrikaanse liedjes en twee zelf geschreven lyrics, zoals de titelsong: “Second Wind”. Dit werd ook de titel van haar laatste soloprogramma.

Als afsluiting van de lange tournee met dit programma speelt Leonie een “special” in de School van Frieswijk

Met dit koffieconcert wordt een expositie geopend van het werk van Sjakkelien van Lier, die te zien is tot 28 juni.

zondag 16 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Leoni Jansen
Leoni Jansen