Lodewijk Bouwens, Henk Sprenger en Koos Wiltenburg - Archief

zondag 13 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Op deze zondagmiddag de klanken van Nederlandse jazzmeesters Lodewijk Bouwens (vibrafoon), Henk Sprenger (gitaar) en Koos Wiltenburg (contrabas) in de School van Frieswijk.

Lodewijk Bouwens heeft in zijn speelstijl invloeden van zowel Milt Jackson als Terry Gibbs.
 Hij was in de afgelopen veertig jaar in binnen- en buitenland te vinden in vrijwel alle jazzclubs, op vele theaterpodia, festivals, waaronder natuurlijk het North Sea Jazz Festival. Daarnaast verzorgde hij filmmuziek, speelde veelvuldig voor radio en televisie en werkte tot nu toe mee aan 12 LP’s en CD’s. Lodewijk speelde samen met veel Nederlandse en Amerikaanse jazzmusici, onder andere met de vocalisten Sanny Day, Eddy Doorenbos, Pia Beck, Ingram Washington, Daisy Oosterhuis, Diana Burta, en instrumentalisten als Hans Dulfer, Klaus Flenter, Rob Agerbeek, Marc Lewis en James Long.

Henk Sprenger is een van Nederlands beste gitaristen. Hij was hoofddocent gitaar op de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Momenteel is hij gitarist van de Skymasters, de Ramblers en het KRO huisorkest

Koos Wiltenburg begon op 17 jarige leeftijd als basgitarist in een rock en blues band. In de jaren daarna heeft hij zich toegelegd op klassieke contrabas en jazz. Sindsdien heeft hij in verschillende formaties op alle belangrijke podia en festivals van Europa gestaan. Tevens begeleide hij diverse musici, onder andere Lee Konitz, Charles McPherson en Toots Thielemans. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen band met Eef Albers, Leo Janssen, Thomas Zoetelief, Mamour Seck en Arno van Nieuwenhuize. In het najaar van dit jaar verschijnt de tweede cd van de Koos Wiltenburg Group.

zondag 13 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Lodewijk Bouwens
Lodewijk Bouwens
Henk Sprenger
Henk Sprenger
Koos Wiltenburg
Koos Wiltenburg