Lotte Pen - Archief

zondag 6 oktober - 15:00 uur tot 16:30 uur

Pelgrim: muzikale wandelvoorstelling

Deze voorstelling is uitverkocht
Reserveren is niet meer mogelijk

Inspirerend saxofoonconcert

Aan de wandel
Saxofoniste Lotte Pen neemt je mee op een muzikale pelgrimstocht door het landgoed rondom de School van Frieswijk. Met een koptelefoon op beleef je een soundscape die tegelijkertijd dromerig, verstild en beweeglijk is. Een massage voor de zintuigen! Beleef het parcours door de natuur, volg je intuïtie en vergeet de klok… ga mee op een pelgrimstocht die eindigt met een intiem live concert van Pen.

De stille omgeving van het landgoed Frieswijk was een inspiratiebron voor composities die ze speciaal voor dit concert heeft gemaakt. Ze vebleef enkele dagen in ons boshuisje. In de stilte, in de leegte, om de bomen en de vogels, de water en het gras tot zich door te laten dringen. We gaan dus eigenlijk horen hoe Frieswijk klinkt!

Een concert om mee te maken!

Biografie
Carnegie Hall, Paradiso en het Concertgebouw – klassiek saxofonist Lotte Pen speelde wereldwijd solo met orkesten en ensembles. Maar toen besloot ze zelf muziek te gaan maken. Lotte: ‘De ongeschreven wetten van mijn jaren op het conservatorium (saxofoon, klassieke richting) heb ik losgelaten en ik heb de afgelopen jaren steeds meer vrijheid gevonden om buiten genres te denken.’
Ze studeerde af aan het conservatorium Amsterdam en deed haar Master in Utrecht, bij saxofonist Johan van der Linden. Zij volgde vele masterclasses, bij o.a. Claude Delangle, Daniel Gauthier en Eugène Rousseau. Naast muziek maken en spelen is Lotte ook presentator (zij presenteerde o.a. het Prinses Christina Concours) en werkt ze mee aan een interactieve schoolvoorstelling van Arthur Wagenaar.

 

 

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club

zondag 6 oktober - 15:00 uur tot 16:30 uur

Lotte Pen
Lotte Pen
Lotte Pen
Lotte Pen