Mamour Seck - Archief

zaterdag 25 juni - 00:00 uur tot 00:00 uur

Mamour Seck is een Senegalese percussionist uit een grote Griotfamilie. Als Griot zijnde moet je geschiedenisverhalen en legendes kunnen doorvertellen. De verhalen worden verteld van mond tot mond, maar ook via muziek, dans en theater. Toen hij slechts zes jaar oud was, maakte hij zijn eerste trommel van een tomatenblik en een stuk geitenvel. Door te luisteren naar wat zijn vader en andere mensen om hem heen speelden, ontwikkelde hij zich op jonge leeftijd tot een goede en veelzijdige percussionist.

Zo speelt hij naast traditioneel Afrikaans ook jazz, latin en funk. Hij heeft onder andere met Hans Dulfer, Jan Akkerman, David Murray en Youssou N’dour gespeeld en maakt deel uit van diverse groepen. Naast zijn optredens is Mamour Seck ook een gedreven docent.

Op deze avond speelt hij samen met Koos Wiltenburg (contrabas) en Thomas Zoetelief (gitaar).

Koos Wiltenburg begon op zijn zeventiende als basgitarist in een rock en blues-band. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en speelde onder andere met de trio’s van Harry Appel en Johan Clement. Nu is Koos Wiltenburg al meer dan twintig jaar docent contrabas en basgitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Tevens begeleidde hij musici van wereldfaam, zoals Lee Konitz, Toots Thielemans en vele anderen.

Thomas Zoetelief begon pas relatief laat met gitaarles, maar al gauw bleek dat hij een groot talent was. Zijn voorliefde voor Jazz kwam ook vroeg tot uiting. Hij studeerde in het conservatorium in Groningen en Den Haag. Hij speelt in diverse formaties, waaronder Duo Passepartout, en is docent gitaar bij de muziekscholen van Sneek en Assen.

zaterdag 25 juni - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Mamour Seck
Mamour Seck
Koos Wiltenburg
Koos Wiltenburg
Thomas Zoetelief
Thomas Zoetelief