Maria Fernández Álvarez - Archief

zondag 16 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

Spaans/ Latijns-Amerikaans

Vocaliste Maria Fernández Álvarez en pianist Norman Peplow hebben een fascinatie voor alle soorten muziek die uit passie is ontstaan. In het bijzonder de muziek uit Zuid-Amerika en Spanje. De Argentijnse (Neo)Tango, de Cubaanse Complejos en de minder bekende Zuid-Amerikaanse Folk vormen de wortels van hun muziek dat een eerbetoon is aan de Latijns-Amerikaanse en Spaanse traditie.

Deze zeldzame smeltkroes van ritmes, kleuren, talen maar vooral verhalen wordt verrijkt door de vermenging met jazz. Een stijl die een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden voor improvisatie en interactie biedt.

De afgelopen jaren is het duo regelmatig uitgenodigd om op te treden op Jazz- & Tango Festivals en podia in Nederland, Duitsland, België, Turkije, Roemenië en Spanje. In de afgelopen jaren wonnen zij onder meer de eerste prijs op de Artez Holland Casino Jazz Competition (Mei 2008), de tweede prijs op de Internationale Tango Muziek Competitie Concurso del Ocho (April 2009) en de hoofdprijs van €10.000 op het prestigieuze Prix du Port, een muziekconcours voor excellent talent (April 2009).

Luister naar Maria Fernández Álvarez

zondag 16 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Maria Fernández Álvarez en pianist Norman Peplow
Maria Fernández Álvarez en pianist Norman Peplow