MARIA LYUDKO, GEORGES DEVDARIANI en EVGENY SUVORKIN - Archief

zondag 23 september - 00:00 uur tot 00:00 uur

MARIA LYUDKO (Sopraan), GEORGES DEVDARIANI (klarinet) en EVGENY SUVORKIN (bayan) - Klassiek

Maria Lyudko, topsopraan van het Mariinsky theater in St. Petersburg, Georges Devdariani (klarinet) en Evgeny Suvorkin (bayan) spelen op zondagmiddag in de School van Frieswijk Russische volksliederen en diverse klassieke stukken van onder meer Boulachov, Rubinstein en Tchaikovski.

 

1.Warlamoff  “Rode sarafan ”   M en G

2. Dubuc “t Vogeltje” M en G

3. Boulachov “Klokjes”  M en G

4. Boulachov “Schijn, schijn, mijn Ster”

5. Accordeon   Yevgeni

6. Rubinstein  “De wervelende golf van…” M en G

7. Tchaikovski “De Kanarievogel”

8. Dargomyzschski  “Olga’s Lied” uit  de opera “De Meermin”  M en G

 

1. Rubinstein “De nacht”   M

2. Swiridov  “Romance” uit “De Sneuwstorm”  G

3. Accordeon   Yevgeni

4. Russisch Volkslied “De Straat”  M en G

5. Russisch Volkslied “Wanechka” M + Yevgeni

6. Russisch Volkslied  “Oh, zat ik eens  ’s avonds” M en G en Yevgeni

7. Russisch Volkslied “Vaderland” M + Yevgeni

8. Warlamov “Waarom zou ik” M en G en Yevgeni

 

Toegift “De Nachtegaal”  M en G en Yevgeni

 

Maria Lyudko

De in Leningrad geboren Maria Lyudko is afkomstig van een familie van operazangers. Op haar 8ste jaar zong zij haar eerste opera stuk (De nachtegaal in ‘Het Kwartett’ van N. Briansky). Sindsdien is zij cum laude afgestuurd aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg en heeft zij diverse praktische cursussen gedaan aan het Internationale Bach Academie in Stuttgart. Tevens is zij ruim zeven jaar soliste geweest van de Academie van Jonge operazangers van het Mariinsky Theater.

Sinds 2010 geeft zij ook les in verschillende disciplines aan vocalisten op het Conservatorium van St. Petersburg. Ze heeft deelgenomen aan diverse nationale en internationale zangcompetities, heeft drie albums uitgebracht met Russische romancen uit de 19de en 20ste eeuw, treedt regelmatig op met diverse orkesten en is jurylid bij diverse tv-programma’s waarbij de zoektocht naar jonge getalenteerde klassieke zangers centraal staat.

Georges Devdariani

Georges Devdariani, ook afkomstig uit Leningrad, studeerde cum laude af aan de Muziekakademie van het Rimski-Korsakov Conservatorium met als hoofdvak klarinet. Sinds 1993 woont Georges in Nederland, waar hij zijn muziekstudie voortzette aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en verder aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2002 studeert hij af aan dit instituut met een Master of Musical Arts op het gebied van Muziektheater. Tevens volgt hij een acteeropleiding bij de Amsterdamse toneelschool De Trap. Sinds 1992 neemt Georges deel aan verschillende internationale muziekprojecten, van het Wereld Jeugdorkest tot aan Belcanto Festival Dordrecht. Als lid van verschillende kamermuziekensembles trad hij meerdere malen op voor radio en televisie. Georges is winnaar van verschillende muziekcompetities en festivals..

Sinds 1999 werkt Georges regelmatig mee aan verschillende (muziek)theater- en televisieprojecten. Tevens is Georges een zeer ervaren trainingsacteur. In 2007 heeft Georges de wereldpremière van de operamusicalDracula in St.Petersburg (Rusland) geregisseerd. Nog altijs is Georges actief op het gebied van acteren, regisseren en musiceren.

Evgeny Suvorkin

Evgeny Suvorkin is geboren in Nizhny Novgorod (Rusland). Hij studeerde bayan aan het Conservatorium van Nizhny Novgorod en behaalde in 2002 zijn diploma cum laude. Een bayan is een knopaccordeon met een geheel eigen geluid dat vooral in Rusland en de landen van de voormalige Sovjet Unie bespeeld wordt. Al vanaf zijn studie trad hij op met zijn ensemble Souvenir. Met dit ensemble heeft hij deelgenomen aan diverse internationale festivals. Hij is nu een veelgevraagd accordeonist in vele stijlen. Naast een klassiek repertoire speelt hij ook veel wereldmuziek zoals Roemeense hora’s en Klezmer.

zondag 23 september - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Maria Lyudko
Maria Lyudko
Georges Devdariani
Georges Devdariani
Evgeny Suvorkin
Evgeny Suvorkin