Martin v.d. Vrugt, Jeroen Kant, Marten de Paepe - Archief

zaterdag 16 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Martin van de Vrugt

Jeroen Kant

Marten de Paepe

Presenteren hun nieuwe c.d.’s

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963)  is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op de akoestische gitaar, banjo, mandoline en harmonica.  Hij  deelt regelmatig het podium met andere artiesten waaronder zangeres Mischa Lelieveld, Marijn Wijnands (Marain), de Engelse Ian Britt en met de Amerikaansese singer-songwriter Shane Alexander. In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Boudewijn  de Groot, Bob Dylan, Joni Mitchell, James Taylor en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country,  jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten. Martin heeft, samen met o.a. “Friends”, bassist Henny van Lunteren en percussionist Alexander Klusman, een nieuwe cd gemaakt en zal deze vandaag presenteren. 

Jeroen Kant

Jeroen Kant gaat voor het pure, onversneden liedje zoals dat zich al honderden jaren openbaart. Geïnspireerd door de grote Amerikaanse songwriters als Bob Dylan en Ryan Adams vertelt Jeroen zijn eigen verhaal in zijn eigen taal. Flarden country banen zich een weg door zijn repertoire dat groots verteld over de kleine dingen in het leven. Dromerige luisterliedjes, maar op zijn tijd ook recht voor zijn raap. De teksten zijn kleurrijk en herkenbaar, ieder liedje een verhaaltje op zich. Verwacht bij Jeroen Kant geen toeters en bellen. Wel krijg je een goudeerlijke stem met goudeerlijke liedjes. Jeroen wordt bijgestaan door pedalsteel/gitarist Ingmar Spaaij en pianist Frans Verburg. Met zijn drieën waren ze druk bezig met de opnamen van het debuutalbum, welke nu uit gaat komen.

Marten de Paepe

Marten de Paepe maakt warme, akoestische fluisterliedjes en is lid van het jongste gilde van Nederlandse singer-songwriters. Hij speelt uitgesproken lente- en herfstmuziek en wordt geplaatst in het genre van etherische americana en new folk. Marten de Paepe is als singer-songwriter een folkie, zijn muziek wordt gemaakt met minimale middelen. Zang en gitaar vormen de ruggengraat van zijn liedjes. Live en op plaat wordt Marten de Paepe vergezeld door zijn ‘weerszijden’, bestaande uit Chantal van der Leest op tweede stem, xylofoon en harmonium, Mischa Porte op drums, Jan-Pieter Maaijwee op elektrische gitaar en Rogier Happel op bas

Vandaag zal het tweede album van Marten de Paepe verschijnen.

zaterdag 16 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Martin v.d. Vrugt
Martin v.d. Vrugt
Martedn de Paepe
Martedn de Paepe
Jeroen Kant
Jeroen Kant