Mechteld Karlien de Jongh en Notru Damus - Archief

zondag 29 september - 00:00 uur tot 00:00 uur

Mechteld Karlien de Jongh is sinds 2001 werkzaam als professioneel harpiste. Zowel in binnen- als buitenland, van de Hermitage tot de Zwarte Cross en van kasteel tot tent, wordt zij gevraagd om haar repertoire, haar verschijning en haar sterk intuïtieve vermogen toe te passen via haar verschillende harpen.

Geïnspireerd door harpgrootheden als Mariëlle Nordmann, Arianna Savall en Rosa Spier, zal zij in School van Frieswijk komen spelen op haar eigen concertharp waarbij zij de harp zo puur en helder mogelijk zal weergeven.

Mechteld zal traditionele Ierse, Schotse, Cubaanse en Paraguayaanse liederen en eigen composities laten horen en tussen de nummers door zal zij korte toelichtingen geven over haar harp, anekdotes vertellen zoals alleen zij dat kan op basis van haar jarenlange ervaring als reizend artieste.

Na het concert van Mechteld Karlien de Jongh treedt Notru Damus op.

Notru Damus is een vrolijke, enthousiaste groep, bestaande uit zes dames uit Deventer. Zij zingen onder andere klassiek, pop, jazz en close harmony met veel theatrale knipogen. Meestal a capella, maar ook met accordeon- en pianobegeleiding.

In de School van Frieswijk brengen zij de voorstelling ‘Notru Damus in Rosso’. Het vocaal ensemble wordt gevormd door Marijke van de Griendt, Brigitte Fiselier, Anja Luyt, Leny Stappers, Petra Bouwmeester en Monique van den Berg.

Zij zingen onder meer ook tijdens het Brechtfestival, het Dickens Festijn en het Accordeonfestival. Maar nu eerst in de School van Frieswijk

zondag 29 september - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Mechteld Karlien de Jongh
Mechteld Karlien de Jongh
Notru Damus
Notru Damus