Moorddadig - Archief

zondag 18 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Zondag 18 oktober 12.00 u. speelt het Rigor Mortis Ensemble in de School van Frieswijk

Moordliederen over Nederlandse moorden.

Moord is van alle tijden. Moordballaden ook. In Nederland lijkt het echter een vergeten traditie te zijn. Zeker als het gaat om misdrijven die daadwerkelijk in ons land hebben plaatsgevonden, kent Nederland een cultureel gat. Dit wordt gedicht door het Rigor Mortis Ensemble.

 

Het is een prachtige, huiveringwekkende verzameling moordliederen, die herinnert aan een aantal schokkende gebeurtenissen in ons land.  Daarnaast brengt het Rigor Mortis Ensemble ook veel onbekende moorden onder de aandacht die zeker niet minder aangrijpend zijn.

Mieke Rous, Dick Dijkman, Erik van Loo en Wim Rietveld hebben de vrijheid genomen om de moordzaken naar eigen fantasie en in alle artistieke ongebondenheid te bezingen. De bekende feiten zijn leidraad,  maar de persoonlijke perspectieven van de betrokkenen in de zaak voor Rigor Mortis Ensemble de eigenlijke thematiek. Jaloezie, wanhoop en waanzin komen in vele verschijningsvormen bij Rigor Mortis Ensemble aan de orde. De muzikale omlijsting – met als basis: gitaar, contrabas en accordeon – voegt zich met gepaste soberheid naar deze verhalen.

Als intermezzo wordt een filmpje uit 1933 getoond dat we uit het archief van Beeld en Geluid hebben gevist: de schimmenfilm De Moord van Raamsdonk van Frans Gast.

 

 

zondag 18 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Het Rigor Mortis Ensemble
Het Rigor Mortis Ensemble