Niki Romijn - Archief

zaterdag 12 januari - 00:00 uur tot 00:00 uur

Niki Romijn met 'Roos van jou mond' - theaterconcert met gedichten van Ingrid Jonker

Roos van jou mond is een theaterconcert waarbij het leven en werk van de Zuid Afrikaanse dichter Ingrid Jonker centraal staan. Niki Romijntoerde een aantal jaar door Nederland en oogstte daarbij veel waardering met haar muzikale bewerkingen van Jonkers gedichten. Ook haar optreden in Zuid-Afrika maakte grote indruk.

Ingrid Jonker (1933-1965) was een fel tegenstander van de apartheid en werd jarenlang monddood gehouden door het strenge censuurbeleid van de regering. Een regering waar haar eigen vader ironisch genoeg zitting in had. Er verschenen slechts drie dichtbundels van haar hand, maar inmiddels is Ingrid Jonker bijna verheven tot cultfiguur en de meest toonaangevende dichter van haar generatie.

Met haar expressieve stem en bevlogen vertolking geeft Niki Romijn de woorden van Ingrid Jonker een nieuwe lading. De zee, de liefde, de politiek, haar dochtertje, de verstoorde relatie met haar vader, allemaal elementen van het verhaal dat door de muziek heen loopt. Ze zingt de gedichten in het Zuid-Afrikaans en begeleidt zichzelf aan de vleugel, bijgestaan door bassist Erik Robaard.

“…Simpelheid is de kracht van deze voorstelling…..Moeilijk om niet geraakt te worden…”
(Stad Amersfoort/Nannette Sibinga)

“…Door Niki’s heldere stem zijn de gedichten helemáál om stil van te worden…”
(Nouveau)

“…Intiem en breekbaar, maar nergens zwaarmoedig… Een persoonlijk document, waarvan we blij mogen zijn dat ze dat met ons wil delen…” (Marcel Blok/Concertzender)

zaterdag 12 januari - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Niki Romijn
Niki Romijn