Orit Shimoni (Little Birdie) - Archief

zaterdag 11 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Singer-songwriter

Orit Shimoni (Little Birdie) werkte als docent in Jerusalem en Montreal voordat ze verder door het leven ging als een singer-songwriter. Nog steeds is ze echter gepassioneerd bezig met taal en zijn kracht om te verfijnen, veranderen en te verlossen.

Volgens Indie 403 beheerst zij de kunst van verhalen vertellen als geen ander. ‘Met haar diepe melodieuze stem weet ze haar publiek met zich mee te nemen tot het einde’. Americana UK noemt haar muziek ‘een perfecte mix van invloeden uit de folk, blues en gospel’.

Sinds haar debuutalbum Cinematic Way (2006) heeft Orit onophoudelijk getoerd door Canada en Europa en heeft zij nog drie albums in eigen beheer uitgebracht. Haar laatste album Bare Bones (2012) is op verzoek van haar fans volledig akoestisch opgenomen.

‘Het uitbrengen van dit album was een angstig moment’, zegt Orit. ‘Tot nu toe was het onmogelijk om nee te zeggen tegen alle talenten die graag met mij wilden samenwerken aan een album. Maar men vroeg mij telkens naar iets wat alleen van mijzelf was en ik voelde mij er nu pas helemaal klaar voor. Klaar om compleet naakt te zijn. Eerlijk, kwetsbaar en mooi.’

zaterdag 11 mei - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Orit Shimoni
Orit Shimoni