Rosa Sky – Nederlandse Singer-songwriters - Archief

zaterdag 10 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

De Zwolse formatie Rosa Sky bestaat uit Nicole Schouten (zang, blues harp), Ben Jasink (gitaar), Henk Mellema (bas en zang) en Rene Holthuis (gitaar, lapsteel). Deze muzikanten komen van oorsprong uit verschillende punk, rock en new wave achtergronden.

Nicole Schouten heeft haar zang- en performancesporen verdiend met onder andere de in de jaren ’80 succesvolle new wave formatie Pee Dee en als muzikale verhalenvertelster en tekstdichter. De zeer ervaren muzikanten Ben Jasink, Henk Mellema en Rene Holthuis zijn ook geen onbekenden in de Zwolse muziekscene. Zij speelden in verschillende samenstellingen in vele bands.

Met Rosa Sky spelen zij eigen nummers die een akoestische cross-over zijn
van pop, folk, jazzy-blues en country.

Afgelopen maand is hun tweede album All around us gepresenteerd. All around us is in maart van dit jaar opgenomen in de School van Frieswijk. Voor de opnames is gebruik gemaakt van een mobiele studio van singer-songwriter Martin van de Vrugt. In een weekeinde zijn alle nummers in hooguit twee takes opgenomen waardoor de live-sound behouden is. De opnames ademen de bijzondere sfeer en akoestiek uit van de School.

Rosa Sky’s eerste cd Sweet Surrender (2009) is destijds goed ontvangen, maar All around us overtreft alles De nieuwe cd bevat zowel fragiele luisterliedjes met soms een jazzy feel, maar ook de wat rauwere, stuwende akoestische songs. Juist deze mix en de verhalende kracht van de teksten kenmerken Rosa Sky.

 

‘…bloedmooie semiakoestische songs bij gitaar, bas en percussie in een idioom dat het midden houdt tussen blues, pop en folk. Een groep om in de gaten te houden.’ – Folkforum

zaterdag 10 december - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Rosa Sky
Rosa Sky