Sonja Markowski en Jan van Bijnen - Archief

zaterdag 17 april - 00:00 uur tot 00:00 uur

Sonja Markowski, singer/songwriter en documentairemaakster uit Berlijn, kwam naar Nederland in 1994 om zang te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Na elf jaar gewerkt te hebben als professioneel zangeres in verschillende bands vond ze het tijd worden om haar hart te volgen. Ze zegde haar baan op en zocht het podium met haar “Rootsy popsongs with country flavor”. Sonja fluistert zacht, zingt met de sterke expressieve stem van een rock chick en raakt je hart, moeiteloos. Haar teksten schilderen sferen die je nooit meer vergeet.

Ze houdt van de sterke stem van Janis Joplin, Chet Bakers zachte songs, Willie Nelson’s gitaar, Jeff Buckley’s vreemde teksten, Carole King’s onsterfelijke composities, Bono’s brillen, het pak van Johnny Cash en Sheryl Crow’s “Californian look”.

Jan van Bijnen is haar muzikale “soulmate”. Hij kleurt de songs op met gitaar, dobro, steelgitaar of  mandoline en Rogier Hemmes ondersteunt op basgitaar

“Dit is zoals songschrijven moet zijn! Geweldig! De zangers is net zo goed als haar begeleiding, de hele performance is erg sterk. Markowski is een complete singer/songwriter, alles is op een hoog niveau. De combinatie van songs de performance en haar sterke persoonlijkheid maken het zeer speciaal” (jury commentaar van de Grote prijs van Nederland).

Meer informatie kunt u vinden op:  www.Sonjamarkowski.com.

zaterdag 17 april - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Sonja Markowski
Sonja Markowski