Steentje bijdragen - Archief

donderdag 5 april - 00:00 uur tot 00:00 uur

Wilt u ook een steentje bijdragen aan de School van Frieswijk?

Iedereen die ooit in de school is geweest heeft vast de prachtige smeedijzeren houtkachel in de hoek van het lokaal zien staan. Deze is door de vorige eigenaar geplaatst en hij brengt de oude situatie in herinnering. Toen stond er in ieder lokaal een kolenkachel. De kolen werden toentertijd los door een gat in de muur in het lokaal gestort.

Helaas is toen daarmee ook de prachtige oude hoge schoorsteen op het dak gesneuveld. Wegens brandgevaar is er namelijk een glimmende roestvrij stalen pijp voor in de plaats gekomen. De schoorstenen boven de andere lokalen zijn gelukkig nog intact. Maar daardoor wordt extra duidelijk dat die glimmende pijp er eigenlijk niet hoort.

De stichting School van Frieswijk, die onder andere als doelstelling de restauratie en het onderhoud van de school als gemeentelijk monument heeft, wil graag ook de derde schoorsteen weer in haar oorspronkelijke staat terugbrengen. We worden daarbij gesteund door de Monumentenwacht en het project Streekeigen Huis en Erf Salland.

De geraamde kosten van deze restauratie bedragen € 7200,-, waarvan 20% zal worden gedekt door bovenstaande projecten. Voor het resterende bedrag starten we een actie, met een modeterm crowd-funding. Voor de nieuwe schoorsteen zijn een kleine 500 stenen nodig. Als we dus voor iedere steen een bijdrage van 10 euro krijgen, staat de nieuwe schoorsteen al bij het 100-jarig bestaan in augustus!

Wie zijn of haar steentje(s) aan deze schoorsteen wil bijdragen kan een bedrag over maken op de rekening van de stichting: 4244146 tnv De School van Frieswijk, Schalkhaar o.v.v. schoorsteen.
Voor iedere 10 euro, ontvangt u een uitnodiging voor de feestelijke onthulling van de schoorsteen 19 augustus a.s. én een vrijkaart voor een concert in het seizoen 2012-2013!

donderdag 5 april - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

School van Frieswijk
School van Frieswijk