The Folk Survival Club – Transatlantische folk - Archief

zaterdag 12 november - 00:00 uur tot 00:00 uur

The Folk Survival Club bestaat uit Ad van Meurs, Ankie Keultjes en Marjan Cornille. Na hun succesvolle debuutalbum ‘Break of Dawn’ trok het drietal in februari van dit jaar richting Nashville in het gezelschap van drummer Eric van der Lest en Watchman bassist Theo Wijdeven. Hier hebben zij in Jack Clement’s legendarische studio hun nieuwe album ‘I believe in Rock and Roll‘ opgenomen. Dit album is afgelopen maand uitgebracht.

‘The Folk Survival Club is niet bang voor soft of sentiment : Soft is Heavy. Ankie en Marjan raken de luisteraar waar het moet: in het hart!… en natuurlijk zijn de liedjes, zoals we van Ad van Meurs (The Watchman/ No Blues) gewend zijn, onverwoestbaar.’

Release oktober 2011 CRS CECD 41

Ad van Meurs is als gitarist, zanger liedjesschrijver dé vertegenwoordiger in Nederland van de transatlantisch folk en blues. Hij is The Watchman, medeboegbeeld van No Blues en heeft een eigen wekelijkse show in Eindhoven (Ad van Meurs presenteert in meneer Frits/ muziekcentrum Frits Philips). Hij heeft een fraaie staat van dienst met talloze cd’s, een uitgebreid tourschema en is internationaal bekend in de wereld van de folk en singer songwriters.

Ankie Keultjes is natuurlijk de zangeres van The Watchman, van voorheen The Very Girls, zingt mee met No Blues en is vooral producer van No Blues, The Watchman en vele anderen, tevens geluidsvrouwe van Lenny Kuhr. Zij heeft een stem die je meevoert en ontroert, een stem vol compassie.

Marjan Cornille is een jonge Vlaamse folkzangeres met een betoverend stemgeluid en onvolprezen vaardigheid op de akoestische gitaar.

zaterdag 12 november - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

The Folk Survival Club
The Folk Survival Club