The Folksurvivalclub - Archief

zondag 9 november - 12:00 uur tot 00:00 uur

Transatlantische folk door Ad van Meurs, Ankie Keultjes en Marjan Cornille ( de nachtegaal uit Antwerpen)

Prachtige samenzang van beide zangeressen en mededeelzame stories van ‘songsmid’ Ad van Meurs op een bedje van akoestische ‘fingerpicking’ gitaren.

Sleutelwoorden: opgewekt, monter, meeslepend, niet zonder diepgang en geworteld in de liedjesfolk van de tweede helft van de vorige eeuw.

Ankie Keultjes is bekend als zangeres van The Watchman; ze is producer en zangeres van No Blues en geluidsvrouw bij Lenny Kuhr.Zij heeft een stem die je meevoert en ontroert, een stem vol compassie.

Ankie produceerde in 2000 het debuut album van Marjan Cornille dat zeer lovend werd ontvangen. ( Marjan Cornille ‘Won’t You Try’, Monkey Man Records).

Marjan Cornille maakte toen vooral veel indruk door haar zuivere hoge stemgeluid en het niveau van haar (fingerpicking stijl) gitaarspel. Zij is inmiddels twee kinderen rijker en weer ‘back on track’.

Ad van Meurs is als gitarist, zanger liedjesschrijver dé vertegenwoordiger in Nederland van de transatlantisch folk en blues. Hij is The Watchman, medeboegbeeld van No Blues en heeft een eigen wekelijkse show in Eindhoven (Ad van Meurs presenteert in meneer Frits/ muziekcentrum Frits Philips). Hij heeft een fraaie staat van dienst met talloze cd’s, een uitgebreid tourschema en is internationaal bekend in de wereld van de folk en singer songwriters

Luister naar folksurvival club op myspace

Ad van Meurs speelt ook in NO blues

RECENTIES:

DE VOLKSKRANT
Traditie naar eigen hand gezet Achter de Folksurvivalclub gaat The Watchman, alias Ad van Meurs schuil, meestertroubadour uit Eindhoven en mede-oprichter van No Blues. Met de zangeressen Ankie Keultjes en Marjan Cornille vertolkt hij veertien ballades, meeste zelfgeschreven. Aan de zang, maar ook aan de akoestische begeleiding is te horen dat ze de traditie zodanig beheersen dat ze die naar eigen hand kunnen zetten.
ARJAN KORTEWEG

OOR
De bandnaam is wel toepasselijk. Of het nou als The Watchman, met NO Blues, of in The Very Girls (de groep met zijn vrouw Ankie Keultjes) was, Ad van Meurs heeft de muziektraditie altijd in ere gehouden. Het feit dat de hoesfoto onmiddellijke associaties oproept met een oud portret van The Carter Family zal beslist geen toeval zijn. De Eindhovense veteraan staat echter ook met beide benen in het heden en is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen. The Folksurvivalclub bestaat naast hemzelf uit Keultjes, die als producer Break Of Dawn van een transparant geluidsdecor voorzag, en ontluikend talent Marjan Cornille die, zoals hier blijkt, niet voor niets te boek staat als “de nachtegaal van Antwerpen”. Folk is de stilistiche kwalificatie, maar je zou het evengoed wereldmuziek kunnen noemen. Of transatlantische folk, zoals ze zelf doen. Meurs heeft onderhand een volstrekt eigen idioom ontwikkeld, dat door Sjoerd van Bommel (drums, precussie, mondharmonica), Theo Wijdeven (contrabas) en Siard de Jong (viool, mandoline, fluiten) van subtiele accenten wordt voorzien. De kracht van deze droomplaat ligt echter vooral in de samensmelting van viruoze snarenmagie en hemelse (samen)zang. Om stil van te worden. MARCEL HAERKENS

zondag 9 november - 12:00 uur tot 00:00 uur

Entree € 10.-

The Folksurvivalclub
The Folksurvivalclub