Verteltheater | Laura door Fransje Sydzes - Archief

zondag 16 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Laura is door het lot en eigen handelen in een onmogelijk pakket terecht gekomen. Vanuit een surrealistische, maar volledig geloofwaardige positie vertelt ze haar geschiedenis. De toeschouwer wordt meegesleurd in haar dans van woede, pijn en onvermogen. Maar ondertussen betreft het een dood-gewoon verhaal. Over doodgewone mensen

Het verhaal van Laura is geschreven door Carel Donck (1946). Hij heeft in de afgelopen dertig jaar zijn sporen verdiend als scenarioschrijver van bekroonde tv-series als De zomer van ’45Zwarte sneeuw en De 9 dagen van de gier. Daarnaast schreef hij succesvolle filmscenario’s, hoorspelen en talloze andere tv-stukken en -series. In 2008 debuteerde hij met zijn roman ‘De nachtmoeder’, waarin Laura de hoofdpersonage is. . Carel Donck is op deze zondag ook te gast en na afloop van de voorstelling zal er een nabespreking plaatsvinden.

Laura wordt verteld/gespeeld door Fransje Sydzes en muzikaal omlijst met de pianoklanken van Ani Avramova. Fransje Sydzes heeft naast haar werk als onderwijzeres altijd toneel gespeeld in het amateurcircuit. Zo speelt zij bij de Plankeniers in Huizen en in haar eigen producties. Concertpianiste Ani Avramova voltooide haar pianostudie aan het Bulgaars Staatsconservatorium te Sofia. Zij zal onder meer ook de volgende stukken ten gehore brengen:

  • Alma Brasileira van Villa Lobos
  • Prelude in B minor van J.S. Bach/Siloti
  • Verano porteño van A. Piazzolla
  • Retour van L. Pipkov
  • Nocturne opus 27 nr. 1 van F. Chopin
Leden van de vereniging Deventer Literair betalen een gereduceerd tarief van  € 10,- op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Graag vooraf melden bij uw reservering. 

zondag 16 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Fransje Sydzes
Fransje Sydzes