VREESWIJK & DE ANDERSONS - Archief

zaterdag 20 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Muzikaal theater

De Andersons zijn bezig aan een opmars in de Nederlandse theaters en staan bekend om hun muzikale theaterprogramma’s met inhoud, humor en veel afwisseling. Roel Dullaart (Den Bosch, 1979) en Anna Ågren (Leiderdorp, 1980) vormen samen de kern van theatergroep De Andersons. De groep en hun programma zijn een vervlechting van het Zweedse en het Nederlandse. Anna Ågren groeide op met een Zweedse vader en een Nederlandse moeder en deze invloeden spelen altijd een rol in hun programma. Zo ook in het liederenprogramma Vreeswijk & De Andersons, die de groep op zaterdagavond ten gehore zal brengen.

Vreeswijk & De Andersons is een eerbetoon aan liedkunstenaar Cornelis Vreeswijk (1937-1987, IJmuiden), de Nederlander die in Zweden een fenomeen werd. Cornelis Vreeswijk verhuisde op zijn dertiende naar Zweden. Hier had hij een turbulent leven dat ook weerklonk in de liederen die hij schreef. Hij was maatschappijkritisch en brutal, maar tegelijkertijd ook een romanticus en een poëet.

Nu, 25 jaar na zijn dood, maken de Andersons een reis van IJmuiden naar Zweden, langs de blues, de samba, de ballades en Zweedse tradities. Met hun eigen geluid, humor en poëzie brengen de Andersons bekend én onbekend werk van Cornelis Vreeswijk met nieuwe vertalingen en arrangementen.

zaterdag 20 oktober - 00:00 uur tot 00:00 uur

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

De Andersons
De Andersons
Cornelis Vreeswijk
Cornelis Vreeswijk