Inspiratiemiddag: Tijd van leven, tijd van sterven - Op komst

zondag 14 november - 15:00 uur tot 17:30 uur

Een inspirerende middag; in gesprek over de dood, met een glas wijn in je hand. Of een kop koffie

De eerste inspiratiemiddag in de School van Frieswijk!
Thema: omgaan met de dood

Wat staat er op het programma?
– De TV-hospicedocumentaire Tijd om te sterven
– Fragmenten uit het TV-programma De Kist
– Aandacht voor De Kist. Bekende Nederlanders over de grote vragen van het leven, een boek dat verscheen ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan en de 200e uitzending van De Kist
– Een toelichting op de beelden door en een gesprek met Anne Christine Girardot en Rob Bruntink. Girardot is regisseur van beide TV-producties, Bruntink schreef het boek.

‘Corona heeft de dood nog meer aan het leven gekoppeld dan dat dit sowieso al het geval was’, zegt Girardot. ‘Mensen worden daardoor meer dan eerst gedwongen zich af te vragen hoe zij zich tot die dood verhouden.’ In de programma’s en documentaires die ze maakt, komt de dood nadrukkelijk voorbij. De documentaire die vanmiddag centraal staat gaat over het hospice waar ze vrijwilligerswerk doet: Tijd om te sterven. Hierin brengt ze in beeld hoe enkele bewoners van het hospice omgaan met hun aanstaande sterven.

Girardot stond ook, samen met haar man John Gruter, aan de wieg van het tv-programma De Kist. Tot en met 2017 was ze regisseur van het programma. In De Kist bezoekt presentator Kefah Allush een bekende Nederlander om te praten over leven en dood. Tijdens de inspiratiemiddag laat schrijver Rob Bruntink hij fragmenten uit enkele afleveringen zien, waarin het omgaan met de eigen sterfelijkheid centraal staat.

Na het tonen van de filmbeelden is er ruimte voor gesprek, al dan niet rondom een doodskist. Ook is er de mogelijkheid kennis te maken met de Witte Telefooncel, geïnspireerd op de windtelefoon. Na afloop van de Inspiratiemiddag begint om 17.00 uur de vernissage tgv de nieuwe expositie van Judith Veldhoen. Gratis toegang voor bezoekers van de inspiratiemiddag!

Toegang € 7,50

Bestel hier je kaarten

zondag 14 november - 15:00 uur tot 17:30 uur

€ 7,50

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Documentaire Tijd om te sterven
Documentaire Tijd om te sterven
Auteur Rob Bruntink licht filmbeelden en boek toe
Auteur Rob Bruntink licht filmbeelden en boek toe