Nobuts / afgelast ivm ziekte - Archief

vrijdag 5 november - 20:00 uur tot 21:30 uur

Akoestische Nederlandstalige pop. Een heerlijke avond!

Dit optreden is afgelast, ivm ziekte van een van de bandleden

Nobuts maakt Nederlandstalige pop. Al sinds het begin van de jaren negentig. Niet alleen muzikaal staan ze nog steeds stevig overeind, ook de teksten blijven intrigeren. Met spaarzame woorden die nieuwsgierig maken naar wat de muzikanten drijft.  Niet hap slik weg, niet voor eigen parochie, maar altijd vol heilig moeten.

Na acht albums en vier theaterprogramma’s was de band in de corona periode genoodzaakt een lange pauze te nemen. Die hebben de mannen gebruikt om te werken aan een songtekstenverhalenboek. In dit boek Zonder Wind Zit Alles – Nog Steeds – Tegen, wat het vervolg is van Zonder Wind Zit Alles Tegen, vind je de verhalen bij de liedjes van de drie albums De Kwestie, Mwana en Goed Gerucht. Waarvan het laatste overigens muzikaal nog moet uitkomen.

Songteksten én hun verhalen dus. Geen verhalen om de teksten uit leggen, maar zoals de lijst van een schilderij. Gewoon omdat elk liedje zijn eigen verhaal heeft. Een verhaal over hoe en waarom het geschreven werd, maar ook een verhaal dat vaak pas ontstond toen het lied live spelend zijn eigen gang mocht gaan.

Omdat begin november de periode is waar we traditioneel onze doden herdenken zal Nobuts in de School van Frieswijk tegen dit thema aanleunen. Net zoals ze meerdere jaren deden in het kader van het theaterprogramma Allerheiligen, Allerzielen, Allerlevenden.

Nobuts speelt vrijdag (!) 5 november een subtiele set akoestische liedjes. Zoals bijvoorbeeld Neem de morgen mee

NB: Toegangsprijs inclusief tekstboek!

 

 

 

vrijdag 5 november - 20:00 uur tot 21:30 uur

€ 12,50 inclusief boek

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115