Lotte Pen - Op komst

zondag 6 oktober - 15:00 uur tot 16:30 uur

Inspirerend saxofoonconcert

Caregie Hall, Paradiso en het Concertgebouw – klassiek saxofonist Lotte Pen speelde wereldwijd solo met orkesten en ensembles. Maar toen besloot ze zelf muziek te gaan maken. Lotte: ‘De ongeschreven wetten van mijn jaren op het conservatorium (saxofoon, klassieke richting) heb ik losgelaten en ik heb de afgelopen jaren steeds meer vrijheid gevonden om buiten genres te denken.’

Ze studeerde af aan het conservatorium Amsterdam en deed haar Master in Utrecht, bij saxofonist Johan van der Linden. Zij volgde vele masterclasses, bij o.a. Claude Delangle, Daniel Gauthier en Eugène Rousseau. Naast muziek maken en spelen is Lotte ook presentor (zij presenteerde o.a. het Prinses Christina Concours) en werkt ze mee aan een interactieve schoolvoorstelling van Arthur Wagenaar.

Aan de wandel…

Lotte neemt je mee langs je mee langs onverwachte paden – en wel letterlijk! Haar concert in de School van Frieswijk wordt een kwestie van luisteren, voelen.. en lopen. De stille omgeving van het landgoed Frieswijk was een van de inspiratiebronnen voor composities die ze speciaal voor dit concert maakte.

Om inspiratie op te doen verbleef ze enkele dagen in ons boshuisje. In de stilte, in de leegte, om de bomen en de vogels, de water en het gras tot zich door te laten dringen. We gaan dus eigenlijk horen hoe Frieswijk klinkt!

Een concert om mee te maken!

Bestel hier je kaarten

 

 

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club

zondag 6 oktober - 15:00 uur tot 16:30 uur

€ 15,50

Reserveren:
info@schoolvanfrieswijk.nl
of
0570-530115

Lotte Pen
Lotte Pen
Lotte Pen
Lotte Pen