Tekeningen Judith Veldhoen

Indringende vrouwenportretten van Judith Veldhoen

De portretten van Judith Veldhoen zijn beelden van stilte en eenvoud. Mensfiguren die hun binnenwereld en kwetsbaarheid laten zien door middel van wat ze dragen, hoe en waarmee ze zich tonen. Verstilde beelden, maar tegelijkertijd indringend. Je kijkt ernaar – en meteen ga je op zoek naar het verhaal, verstopt in de kleinste gebaren, blikken of houdingen. Judiths werk gaat niet over verschillen, maar over overeenkomsten. Universele emoties die een verhaal vertellen dat veel verder reikt dan het individu. De werken zonder titel maken het voor iedereen mogelijk te zien wat hij wil zien. Wat zie jij in de mensfiguren van Judith?

Bezoek en bewonder het werk van Judith de komende vier maanden tijdens culturele activiteiten van de School van Frieswijk.

De expositie wordt officieel geopend op zondag 14 november om 17:00. Een echte aanrader! In aanwezigheid van de kunstenares heffen we het glas! Deze vernissage sluit aan op de eerste Inspiratiemiddag van de School van Frieswijk. Anne Christine Girardot, regisseur van de documentaireĀ Tijd om te sterven, houdt dan een lezing. In combinatie met de boekpresentatie vanĀ De Kist, geschreven door Rob Bruntink, wordt het een inspirerende middag, waarin we aandachtig en vrijmoedig over de dood zullen spreken. De vernissage is gratis toegankelijk; voor de lezing koop je je tickets hier.

Meer weten over Judith of wil je alvast een kijkje nemen in haar oeuvre? Kijk op haar website

Wil je graag op de hoogte blijven van de voorstellingen van de School van Frieswijk? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de site

donderdag 28 oktober 2021 - zondag 27 februari 2022