Baltus Wigersma - Archief

Kunst in het digitale Tijdperk

Van 17 februari t/m 8 maart een tentoonstelling van digitaal geschilderde schilderijen van Baltus Wigersma. De digitaal geschilderde werken worden op verschillende materialen en afbeeldingen getoond. Onder andere Forex, dbond, stof, papier en Canvas.

Baltus Wigersma werd in 1944 geboren in Diepenveen als zoon van de “Bieen Koning”. Naast Imker was zijn vader ook beeldend kunstenaar en van hem leerde hij het vak. Baltus is een multidisciplinaire kunstenaar, schildert, beeldhouwt, maakt installaties, ontwerpt en regisseert theaterproducties. Hij is lid van de Flevolandse kunstenaars vereniging, een enthousiaste groep professionele kunstenaars. De laatste tijd schildert en tekent hij veel in het digitale atelier.

In zijn werk is sprake van een zekere verstilling, alsof de blootgelegde emotie wordt bevroren. Zijn figuren zijn geestig en onbeholpen. Veelvuldig is de vrouwelijke vorm in zijn werk terug te vinden, ze staat voor warmte, geborgenheid, voedsel en onderdak.

Deze tentoonstelling zal op zondag 17 februari om 14.00 uur geopend worden door Baltus Wigersma met een inleiding over kunst in het digitale tijdperk en de invloed van sociale media op de kunst. De lezing zal omlijst worden door muziek en Wiegersma zal ter plaatse een schilderij maken.

Daarnaast is het ook mogelijk om u aan te melden voor een Workshop digitaal schilderen van Baltus Wigersma.

—————————————-

Dinsdag 26 Februari van 20.00-22.00 uur

Minimaal 5 deelnemers/Maximaal 10 deelnemers die in het bezit zijn van een IPad, IPhone of tablet.

Inhoud:

1. Met welke apps kun je al snel aan de gang en hoe werken ze.

2. Wat schilder of teken je

3. Hoe communiceer je met anderen of je printer

Duur 2 uur

Priijs:  € 15 euro inclusief een kopje koffie

donderdag 17 januari 2013 - woensdag 24 juli 1970

Baltus Wigersma
Baltus Wigersma