Christien de Jong - Archief

Atelier Christien

Christien de Jong is al jarenlang beeldend bezig omdat ze het niet laten kan. Bij diverse kunstenaars heeft ze les genomen en zodoende een verscheidenheid aan technieken en disciplines beoefend.

In de loop der jaren heeft ze een eigen beeldtaal ontwikkeld. Ze maakt gebruik van gemengde technieken zoals monotype, druktechnieken, stempelen, krastechnieken en acrylverf gecombineerd met inkt en (kleur)potlood.

Haar werk is altijd verhalend: de verhalen van het materiaal, de kijker en de maker spelen allemaal een rol. Ze probeert de kijker binnen te lokken in haar beeldverhaal. Ze streeft er naar in haar verbeeldingen ruimte te scheppen voor de verhalen, dromen en fantasieën van de kijker en ze wenst de kijker toe, dat hij, al (be)schouwend, ervaart dat er meer is tussen hemel en aarde dan hetgeen wij als realiteit erkennen en herkennen.

Ook houdt ze zich ook bezig met papier: gebruikt papier gaat een tweede leven leiden in objecten die zijn opgebouwd uit strookjes papier. Hiermee wil ze de waarde laten zien van wat wij als “waardeloos materiaal” weggooien. Ze wil de kijker verbazen, op een verkeerd been zetten of simpel laten genieten; dit alles gebruik makend van het feit dat papier er niet meer uit ziet als papier.

Meer informatie over Christien de Jong kunt u vinden op www.atelierchristien.nl.

zondag 15 november 2009 - donderdag 20 juni 1970

Mens en installatie
Mens en installatie