Duaal naakt op De Haere - Archief

Fotograaf Frans Rentink, die ook voor de School van Frieswijk foto’s maakt, exposeerde op cultureclub De Haere, samen met beeldend kunstenaar Joke Proper. De tentoonstelling werd voortijdig afgebroken.

Op De Haere was een expositie van fotograaf Frans Rentink en beeldend kunstenaar Joke Proper, onder de titel Duaal naakt. Rode draad is het menselijk lichaam. Beide makers hebben samengewerkt, maar werkwijze en uitwerking zijn natuurlijk heel verschillend. De schilderijen en foto’s zouden in september en oktober te zien zijn.

De expositie is op 2 oktober afgelast: beide exposanten trokken zich terug. Zij verklaarden:
‘Sinds vandaag zijn de muren op landgoed de Haere  “naakt” want Frans Rentink, fotograaf, en Joke Proper, beeldend kunstenaar, hebben hun duo-expositie en kunstproject Duaal naakt tijdens de looptijd teruggetrokken. Een toekomstig bruidspaar neemt aanstoot aan de werken. Wij kregen plotseling via mail bericht dat er in zeer korte tijd in meerdere ruimten werken moesten worden weggehangen. Wij zien geen aanleiding om onze zorgvuldig samengestelde expositie opnieuw terug te hangen. Ook vinden wij het in een eerder stadium zonder overleg weghalen van een werk op deze expositie niet iets wat je zomaar doet. Het geeft blijk van een bepaalde minachting voor kunst.’

zondag 13 september - zaterdag 31 oktober 2015

foto Frans Rentink
foto Frans Rentink