Ineke Snip – tekenares - Archief

Ineke Snip exposeert deze zomer een aantal van haar tekeningen in de School. Voor deze serie tekeningen heeft zij de dromerige sfeer en het spel van takken, stammen en bladeren gebruikt als inspiratie.

Het maken van fragiele beelden spreekt mij aan. Tijdens de eerste jaren van mijn opleiding maakte ik beelden uit gevonden, eerder gebruikte materialen. In die beelden merkte ik dat het spel die de lijnen gingen spelen, mij boeide. Vervolgens ben ik gaan tekenen om richting te kunnen geven aan dit spel. Tekeningen zijn voor mij beelden uit momenten die ik opgeslagen heb. Herinneringen uit de wereld om mij heen. Ik beleef die momenten zomaar of ik zoek ze op. Op papier gaan ze vaak een wereld op zich vormen.

Ik vind het belangrijk om mijn hand te volgen, het witte papier te vullen met gedachten en daar een heel gebeuren op te laten ontstaan wat ontzettend veel mogelijkheden in zich heeft maar er juist zo opstaat omdat het zo gebeurde. Het maken en scheppen van een tekening vind plaats in mijn geest. Dat wat zich afspeelt in mijn geest, dat zet ik om in beeld. Zo wordt mijn verbeelding waarneembaar. Door middel van het beeld druk ik mijzelf uit. Een verbeelding of gedachte leidt vaak tot meerdere vormen op papier, zo ontstaan series. De ene tekening reageert op de andere tekening totdat een onderwerp afgesloten kan worden. In mijn tekening wil ik dat er ruimte is. Ruimte biedt openheid om zelf te zoeken en te ontdekken.

maandag 13 juni 2011 - woensdag 24 juli 1970

Boom
Boom