Loes Enklaar, Astrid van Loo en Heleen Simons - Archief

Loes Enklaar, Astrid van Loo en Heleen Simons exposeren tot en met donderdag 28 augustus in de School van Frieswijk.

‘Ik schilder mensen; niet-bestaande mensen’, vertelt Loes Enklaar over haar werk. ‘Ik geef weinig informatie, de figuren zijn introvert en verstild. Ik laat mij niet uitsluitend leiden door concrete waarnemingen, maar ook door minder expliciete gewaarwordingen en ervaringen. Door de in eerste instantie moeilijk te duiden gezichtsuitdrukkingen dwing ik de toeschouwer net iets langer bij het werk stil te staan, waardoor ook minder voor de hand liggende gevoelens worden aangesproken.’

Heleen Simons is sinds 2008 beeldend kunstenaar. Haar werk bestaat met name uit tekeningen en animaties. Veel van haar tekeningen worden met ballpoint gemaakt. Het laatste half jaar verschuift dit steeds meer naar kleurpotlood. Heleen laat hier voor het eerst haar werk in kleurpotlood zien.

Astrid van Loo is sinds haar afstuderen in 1994 werkzaam als fotograaf. Zij werkt zowel in opdracht als aan eigen werk en projecten. In haar werk wordt zij gedreven door nieuwsgierigheid en interesse naar de mens en de plek die hij voor zichzelf inneemt. Haar foto’s oordelen niet, maar vertellen een verhaal met oog voor detail.

‘In Gesprek’ is een samenwerkingsverband tussen Astrid van Loo (fotografie) en Heleen Simons (tekeningen). De afgelopen maanden zijn in het atelier beelden verzameld, uitgewisseld en gecombineerd. Het resultaat is een dialoog tussen foto en tekening. Het is aan de beschouwer welke associaties bij elkaar horen en welke verhalen er gemaakt kunnen worden.

Iedere zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur en op afspraak (0570-530115) gratis te bezoeken

zaterdag 28 juni - donderdag 28 augustus 2014