Marian Buunk – schilderijen - Archief

De schilderes Marian Buunk heeft zich laten inspireren door de natuur, het boeddhisme, de schoonheid van de menselijke kwetsbaarheid.

De Deventer schilderes Marian Buunk heeft zich laten inspireren door de natuur, het boeddhisme, de schoonheid van de menselijke kwetsbaarheid. Zij maakt opvallende portretten van vrouwen en meisjes. Daarnaast is er een oosterse abstractie van de natuur in warme kleuren, en werk in 3D op doek, in reliëf van ruw linnen. Ook zijn er tekeningen te zien en kleine geschilderde ontwerpen voor (grote) muurschilderingen.

Zelf zegt Marian Buunk: “De kunst zit onder mijn huid. Een leven lang heb ik schilderijen en tekeningen gemaakt en heeft kunst mij geboeid in al zijn vormen. Ik vertel graag over het maken hiervan. Een boeiend proces dat zich als vanzelfsprekend afspeelt in mijn onderbewuste. In banen geleid door veel denkwerk en visuele voorstellingen over kleurgebruik. Een reactie op mijn leven dus, en wie ik ben in al mijn betrokkenheid, vreugde en kwetsbaarheid.”

Marian Buunk is uitgenodigd voor de 10e Biënnale in Florence in oktober van dit jaar.

vrijdag 9 januari - vrijdag 27 februari 2015

vier
vier
een
een
drie
drie