Roelofje van Opzeeland - Archief

Begin vorige eeuw besloot onze overheid om op enkele witte vlekken van de kaart Lagere scholen te stichten. De loopafstand, zo meende men, mocht geen belemmering zijn  om onderwijs te volgen. Zo woont u nu dus op loopafstand van de expositie van Roelofje Van Opzeeland in de School van Frieswijk.

Roelofje Van Opzeeland maakt fantasierijke abstracte kunst. Zij schildert bij voorkeur haar thema’s in heftige abstracte vormen en kleuren en min of meer geabstraheerde gestalten en gezichtsuitdrukkingen. Deze emotie legt Roelofje ook in haar beelden, die zij hakt uit harde steensoorten en verwoordt in haar poëzie. In sommige gevallen vergezelt een gedicht haar  schilderij.

Roelofje exposeert internationaal in onder andere Amsterdam, Cannes ,Florence,  London, N.Y.C. Parijs en het Japanse Keizerlijk paleis. Zij heeft diverse prijzen gewonnen zoals zilveren medailles van Arts-Sciences-Lettres Parijs en M.C.A. Cannes en ook de prix d’honneur van het Keizerlijk hof in Japan.

Naast schilderen en beeldhouwen is Roelofje actief als organisator van kunst. Sinds enige jaren organiseert zij regelmatig kunstmanifestaties. Zo heeft zij, voor de tweede keer, een delegatie van Nederlandse kunstenaars geformeerd voor een expositie in de Carrousel du Louvre december 2012. In 2011 organiseerde zij de ‘Dutch Preview’,  een vóór-expositie voor de Biënnale van Florence. Het puikje daarvan exposeert nu in Parijs.

Op zondag 27 januari zal Roelofje van Opzeeland aanwezig zijn van 11.00 -15.00 uur om eigen gedichten voor te dragen een toelichting te geven op haar werk!

donderdag 6 december 2012 - zaterdag 20 juli 1970

Salut de Damascus
Salut de Damascus