Saskia Obdeijn - Archief

Saskia Obdeijn (1981, Lettele) heeft in 2007 de kunstacademie in Zwolle afgerond als illustrator. Naast vrij werk, waar zij regelmatig mee exposeert, schildert zij ook in opdracht.  Daarnaast geeft zij cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen.

De mens staat vaak centraal in haar werk, soms vanuit een psychologische benadering, soms de pure lijfelijkheid.

Bij het portret zoek ik naar specifieke kenmerken maar daarnaast neem ik de vrijheid om in kleur en ruimte te experimenteren. Een beetje groen, blauw of geel dat ineens opduikt in het gezicht dat vind ik fascinerend. Soms laat ik onderhuidse emoties doorschemeren of ik kies een houding of kleur die gemoedstoestand verraadt. Met mijn achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs is de wereld van het kind ook een van mijn thema’s. Hoe het kind al spelend opgaat in zijn omgeving of handeling, dat probeer ik vast te leggen.’

Onlangs is een schilderij van Saskia Obdeijn uitgekozen voor de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ in paleis Het Loo in Apeldoorn. Uit 2000 inzendingen werden 65 werken geselecteerd voor de tentoonstelling ter ere van Beatrix’ 75ste verjaardag.

In eerste instantie zou Saskia Obdeijn op zondag 14 april aanwezig zijn voor een schilderdemonstratie. Dit gaat helaas niet meer door.

donderdag 31 januari 2013 - donderdag 20 juni 1970

Beatrix
Beatrix