Tanneke Wigersma - Archief

De eerste fototentoonstelling van kinderboekenschrijfster en tekenares Tanneke Wigersma is de komende maanden te bewonderen in de School van Frieswijk! Deze tentoonstelling heet ‘Anders kijken’. Het is een samenstelling van oude en nieuwere foto´s. Ze zijn allemaal net niet wat je van ze zou verwachten. In beeld of in onderwerp.

De liefde voor fotografie van Tanneke Wigersma is begonnen toen ze nog een kind was, maar nam pas echt serieuze vormen aan tijdens haar studie Illustratie aan de kunstacademie. Dat was het moment dat ze haar vaders spiegelreflex inpikte en rolletje na rolletje volschoot. De academie had een heel goede doka en daar was zij veel te vinden.

´Aan de ene kant leg ik vast. Aan de andere kant ben ik steeds op zoek naar een nieuw beeld. Veel mensen moeten wennen aan mijn manier van benadering, die misschien niet altijd in het voordeel van het onderwerp is. Ik vind daar steeds meer mijn eigen weg in.´

Over Tanneke Wigersma

Tanneke Wigersma kiest in haar verhalen voor beladen thema´s als incest (Acht dagen met Engel), je niet thuis voelen in je eigen leven (Mijn laatste dag als genie) of niet blij zijn met de komst van een nieuwe baby (Broertje). Ze maakte ook een aantal opvallende prentenboeken, zoals Een konijnendenkplek, dat geprezen is om de kunstzinnige collages die ze daar zelf voor maakte. Ze ging naar de theatervakschool TVK (Amsterdam), volgde een opleiding aan de Kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen en aan de Schrijversvakschool ´t Colofon (Amsterdam).

donderdag 3 mei 2012 - maandag 27 maart 1970