Walter Knoop en Maria van der Wijst - Archief

Dubbelexpositie

Het echtpaar Walter Knoop en Maria van der Wijst exposeert tot en met donderdag 26 juni in de School van Frieswijk. Bijzonder aan deze tentoonstelling is de grote verscheidenheid aan technieken en stijlen. De ingetogen, zeer knap geschilderde, stillevens van Maria vormen een mooi contrast met de uitbundige landschappen van Walter.

Walter Knoop is van jongs af in de weer met potlood, kleurkrijt, schaar en papier. Walter is een veelzijdig kunstenaar. Zijn kleurpotloodtekeningen zitten ingenieus in elkaar en vertellen meerdere verhalen. Zijn laatste werken zijn grote schilderijen in acryl waarop oude Amerikaanse auto’s en treinen te zien zijn die hij in een verzonnen landschap zet. Op deze tentoonstelling zijn werken in oliekrijt, acrylverf, kleurpotlood en zwart-witte ‘knipsels’ te zien.

De stillevens van Maria ademen een heel eigen sfeer. Ze maakt composities uit haar verzameling van ‘oudheden’. Ze wikt en weegt, voegt toe en haalt weg om zo uiteindelijk tot het beste resultaat te komen. Haar expressieve portretten in houtskool stralen.

Elke zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak (0570-530115) gratis te bezichtigen

woensdag 16 april - donderdag 26 juni 2014

Maria van der Wijst
Maria van der Wijst
Walter Knoop
Walter Knoop