Willemien van Gurp | Annemieke Tonnaer - Archief

Mijn naam is Willemien van Gurp. Ik ben beeldend kunstenaar.

Ik heb beelden uit steen gehakt, grafiek gemaakt, en sinds een paar jaar richt ik me op het schilderen. Vorig jaar was er een thema, de spaanse stier. Die maakte plaats voor de uil, die een verbinding aanging met de abstracte wereld.

Nu richt ik me helemaal op het proces van oppervlakte bewerken. De fascinatie van laag over laag schilderen en daar weer lagen deels van terughalen. En schrijven en krassen in het oppervlak geeft een boeiende levendigheid. Het schilderen is een proces. Van te voren staat niet vast wat of hoe ik ga werken. Dit geeft veel ruimte, alles is mogelijk. Daardoor is het voor mij ook interessant, het is ook nieuw voor mij. Geen herhaling van een kunstje, nee, het is nieuw en vraagt om een steeds opnieuw handelen, beslissen, kijken, loslaten en durven.

Kijk voor meer informatie en afbeeldingen op www.willemienvangurp.nl

Annemieke Tonnaer over haar werk:
Kenmerkend voor mijn werk is de diversiteit en het feit dat het over het algemeen een gebruiksvoorwerp is. Doordat ik een natuurkundige opleiding heb gevolgd, zijn de geometische vormen en strakke lijnen ook een belangrijk kenmerk van mijn werk.

Al mijn werkstukken zijn gemaakt d.m.v. handvormen. Een deel van mijn werk is raku-gestookt.

De voorwerpen vallen op door hun afwijkende vorm of door hun fel gekleurde glazuur.

Naast vazen en schalen heb ik ook vele keramische doosjes en sieraden gemaakt. Tevens heb ik een serie vazen gemaakt met diverse typen sluitingen, o.a. knopen en rits-sluitingen. Recentelijk richt ik mij op gebruiksvoorwerpen gedecoreerd met glazen- of keramische kralen.

zaterdag 17 januari - vrijdag 20 februari 2009

Uil
Uil
keramiek van Annemieke Tonnaer
keramiek van Annemieke Tonnaer